Valilik Açıkladı: Atatürk’e Saygısızlık Yapan Emin Soyyiğit Gözaltına Alındı

Valilik Açıkladı: Atatürk'e Saygısızlık Yapan Emin Soyyiğit Gözaltına Alındı

İstanbul’da bir lise öğrencisi, sosyal medyada paylaştığı videoda Atatürk’ün fotoğrafına müstehcen hareketlerde bulundu. Bu görüntüler büyük tepki toplarken, İstanbul Valiliği konuyla ilgili açıklama yaptı. Valilik, şüphelinin kimliğinin belirlendiğini ve 17 yaşındaki A.E.S. isimli gencin gözaltına alındığını duyurdu. Ayrıca olayla ilgili adli ve idari işlemlerin başlatıldığı bildirildi.

Atatürk’ün fotoğrafına saygısızlık yapan lise öğrencisinin görüntüleri, sosyal medyada kısa sürede yayıldı ve büyük bir infial yarattı. Görüntülerde, A.E.S’nin Atatürk’ün fotoğrafını eline alarak uygunsuz hareketler yaptığı görülüyordu. Bu görüntülerin ortaya çıkmasının ardından, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri harekete geçti ve şüphelinin kimliğini tespit etti. Şüpheli, İstanbul’un Ümraniye ilçesindeki evinde yakalanarak gözaltına alındı.

İstanbul Valiliği, konuyla ilgili yaptığı yazılı basın açıklamasında, “20.09.2023 günü sosyal medya mecralarında paylaşılan görüntülerde bir şahsın Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafına yönelik müstehcen hareketler sergilediği görülmüş, şahısla ilgili kimlik tespiti yapılmıştır. Bahse konu eylemi gerçekleştiren A.E.S (17) yakalanarak gözaltına alınmış olup, olayla ilgili adli ve idari süreç başlatılmıştır.” ifadelerini kullandı.

Atatürk’ün fotoğrafına saygısızlık yapan lise öğrencisinin gözaltına alınması, sosyal medyada da memnuniyetle karşılandı. Birçok kullanıcı, şüphelinin en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Valilik Açıkladı: Atatürk’e Saygısızlık Yapan Emin Soyyiğit Gözaltına Alındı