Vebitcoin’in Yöneticisinin İfadesi Alındı

featured

Kripto para borsası Vebitcoin’in faaliyetlerinin durdurulmasından sonra gözaltına alınan Ceo İlker Baş’ın ilk ifadesi alındı.

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında yakalanan İlker B. ile birlikte ‘Hanımağa’ lakaplı eşi Güliz B. ve şirketin 2 çalışanı gözaltına alındı.

’Baron’ lakaplı CEO’su İlker B. (41), polisteki ifadesinde aylık gelirinin 1 milyon 500 bin lira civarında olduğunu söyledi.  İlker B., “Site faaliyet alanı ve işleyişi bu şekilde devam ediyor. Aylık gelirimden 15 bin lirayı aile ihtiyaçlarım için, kalanının yine şirket için kullanmaktaydım. Söz konusu şirketimin haricinde başka herhangi bir gelir kaynağım bulunmamaktadır. Şirketimde 90 binin üzerinde kayıtlı kullanıcı bulunuyor. Şirketin işlem hacmi aylık ortalama 600 milyon ile 800 milyon lira arasında değişmekte olup bunun binde 2’sini komisyon olarak alıyorum. Eşimin herhangi bir geliri bulunmuyor” ifadesini verdi.

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) Başkanlığı, kripto para platformu Vebitcoin’in Türkiye’deki finansal kuruluşlardaki hesaplarını bloke etti.

Testleri Pozitif Çıktı

İlker Baş ve eşinin koronavirüs testlerinin pozitif çıkması sebebiyle hastaneye sevk edilebileceği öğrenildi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Vebitcoin’in Yöneticisinin İfadesi Alındı