Veteriner Hekimlerden Şiddete Karşı İş Bırakma Eylemi

Veteriner Hekimlerden Şiddete Karşı İş Bırakma Eylemi

Veteriner hekimler, meslektaşlarına yönelik artan şiddet olaylarını protesto etmek için 21 Ağustos’ta ülke genelinde iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Eyleme Kayseri Veteriner Hekimler Odası da katıldı ve Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını okuyan oda başkanı Akgün Ergül, veteriner hekimlerin sağlık çalışanları olarak Sağlıkta Şiddet Yasası kapsamına alınmasını istedi.

Ergül, veteriner hekimliğin toplum sağlığı, hayvan sağlığı ve çevre sağlığı açısından stratejik bir konumda olduğunu belirterek, “Bu stratejik konumu nedeniyle veteriner hekimleri kendi çıkarları önünde risk görenler, geçmişte de bugün de şiddete başvurmaktalar, mesleğimizi değersizleştirmeye çalışmaktadırlar. Bu yaşananlar yeni değil, geçmişten başlayan, bugün artık dayanılmaz hale gelen bir süreçtir” dedi.

Oda başkanı son bir yıl içinde Yozgat, İzmir ve Ankara’da yaşanan şiddet olaylarını hatırlatılarak, “Nitekim geçen yıl, tam da Dünya Veteriner Hekimler Günü’nden birkaç gün önce, Yozgat/Sorgun’da, mezbahadaki eti, ‘halk sağlığı için risklidir, tüketilemez’ kararı veren meslektaşımız Veteriner Hekim Volkan Lale bıçaklanarak öldürülmüştür. Temmuz 2023 tarihinde İzmir’de meslektaşımız Veteriner Hekim Caner Ülgen ilk müdahalesini ve sevkini yaptığı hastanın sonrasında kaybedilmesi üzerine 4 hasta yakını tarafından darp edilmiştir. Ağustos 2023’te, Ankara’da mesleğini icra eden meslektaşımız Veteriner Hekim Ceren Eroğlu bir hasta yakını tarafından kedisinin tedavisi sürecinde hayatını kaybetmesi üzerine görevi başında saldırıya uğramıştır.” diye konuştu.

Ergül, bu saldırılara karşı caydırıcı bir yasal düzenleme yapılmasını talep ederek, “Biz de TVHB olarak sağlıkta şiddette veteriner hekimlere de yer verilmesini istiyoruz. Bu konuda ciddi bir düzenlemeye ihtiyaç var. 28 Nisanda bu konuda bir basın açıklaması da yapmıştık.” ifadelerini kullandı.

Kayseri Veteriner Hekimler Odası’nın basın açıklamasına katılan veteriner hekimler de şiddete maruz kaldıkları olayları anlatarak tepkilerini dile getirdiler. Bazı veteriner hekimlerin yurtdışında çalışmayı tercih ettiklerini belirten veteriner hekimler, mesleklerine saygının artırılmasını istediler.

thumbnail
Ne Olmuştu?
Kedisi Ölünce Veterineri Bastı

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Veteriner Hekimlerden Şiddete Karşı İş Bırakma Eylemi