Vladimir Jirinovski: “Türkiye, Turan Birliğini Kurmak İstiyor”

featured

Rus siyasetçi Vladimir Jirinovski, Türkiye’nin Rusya’da bulunan Türki Cumhuriyetleri bir araya getirerek Turan Birliği’ni kurmak istediğini ileri sürdü.

“Wights of Salem” Youtube kanalında çevirilen videoda Yahudi asıllı Rus siyasetçi Vladimir Jirinovski Türkiye hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Türkler Dünyaya Hükmetmek İstiyor

Stratejik Düşünce Enstitüsü’nde yer alan habere göre, Türkiye’nin bir Türk hakimiyeti kurarak dünya ülkelerine hükmetme hayali olduğunu söyleyen Jirinovski, “Türkiye, Rusya’dan Türki Cumhuriyetleri alıp Turan Birliği’ni kurmayı hedefliyor” dedi.

Türkiye’nin Rusya topraklarında gözü olduğunu iddia eden Jirinovski, Sovyetler Birliği ordusunda görev yaptığı sırada Türk ordusu üzerinde çalıştığını belirterek, “Hepimiz özellikle Türkiye’nin 3. Ordusu üzerinde yoğunlaşıyorduk. Çünkü Kafkasya’ya saldıracak olan ordu buydu. İlk olumlu ışıkta saldırmayı planlıyorlardı. 2. Dünya Savaşı’ndan sonra Türkiye Kafkasya’yı almayı tamamen unuttu. Her zaman Rusya’nın topraklarını almak istediler” diye konuştu.

Türkiye Rusya’ya Kızgın

Rus idarecilerinin Türkiye ekonomisini tamamen kendilerine bağlamayı istediğini aktaran Jirinovski, ayrıca Türklerin Beşar Esed’e destek verdiklerinden dolayı kendilerine kızgın olduğunu dile getirdi.

“Türkler Şam’ı Ele Geçirecekti”

“Eğer biz Suriye’ye yardım etmeseydik Türkler kısa bir süre içerisinde Şam’ı ele geçirirlerdi” diyen Jirinovski, şunları söyledi:

“Suriye ve Türkiye üzerinden Avrupa’ya bir doğalgaz boru hattı geçerdi yani Katar gazı Avrupa’ya taşınabilirdi. Avrupa bu durumda bizden asla doğalgaz almazdı ve kaynaklarımız burada paslanmaya bırakılırdı. Türkiye zenginleşirdi ve Amerikalılar Avrupa’yı Rus enerji kaynaklarına bağımlılıklarından kurtarırdı. Türkiye Ortadoğu’ya hakim olurdu.”

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Vladimir Jirinovski: “Türkiye, Turan Birliğini Kurmak İstiyor”