• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

Wuhan Nerede? Corona Virüsü Wuhan Nedir?

featured

Corona virüsünde panik artarak büyüyor. Çin’de 17 kişinin ölümüyle sonuçlanan ve yeni vakaların görülmeye başlandığı haberleri korkunun artmasına neden oluyor. İlk olarak Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan Corona virüsü hakkında merak edilen tüm detayları ve son dakika gelişmelerini sayfamızda sizlere aktarıyoruz.

İlgili Haber  Corona Virüsü Nedir? Corona Virüsü Belirtileri
İlgili Haber  Wuhan'da İki Kişi Corona Virüsü Nedeniyle Yere Yığıldı

WUHAN KENTİ NEREDE?

Wuhan, Çin’in Hubei eyaletinin yönetim merkezi ve en büyük şehridir. Şehir Yangtze ve Han nehirlerinin kavşağında yer almaktadır. Şehrin nüfusu 2010 yılı itibarı ile 8,821,658 ve toplam nüfusu ise 2015 yılı itibarı ile 10.6 milyon olup Orta Çin’in en büyük şehridir.

İlgili Haber  SON DAKİKA: Afrin'de Bomba Yüklü Araç Patladı!

Wuchang, Hankou ve Hanyang adlı üç kentin birleşmesinden ortaya çıkan Vuhan, “Jiusheng Tongqu (dokuz vilayetin önde gelen iş merkezi)” olarak bilinmektedir. Vuhan şehirden geçen ve diğer büyük şehirleri birbirine bağlayan onlarca demiryolu, yol ve otoyol ile önemli bir ulaşım merkezidir ve Orta Çin’in siyasi, ekonomik, mali, kültürel, eğitim ve ulaşım merkezi olarak tanınmaktadır.

Corona virüsü nedir?

Corona virüsleri üst solunum yollarında enfeksiyona yol açabilen viral etkenlerden sadece bir tanesidir. Enfeksiyon pek çok bakımdan mevsimsel gripten ayırt edilemez. Birçok çeşidi vardır. Evcil, yabani ve tarım hayvanlarında (kedi, yarasa ve deve gibi) hastalık yapabilen bir virüs topluluğudur.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Wuhan Nerede? Corona Virüsü Wuhan Nedir?