• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

Wuhan’da İki Kişi Corona Virüsü Nedeniyle Yere Yığıldı

featured

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve şu ana kadar 17 kişinin hayatını kaybetti yeni tip koronavirüsü dünyayı alarma geçirdi. Gizemli virüs birçok ülkeye yayılırken, virüsün ne derecede etkili olduğunu gösteren görüntüler sosyal medyada hızla yayıldı.

VİRÜSE YAKALANAN İKİ KİŞİ YERE YIĞILDI
Koronavirüsünün yayılmasını engellemek amacıyla karantinaya alınan Wuhan kentinde çekilen görüntülerde, ölümcül virüse yakalanan iki kişinin sokak ortasında yere yığıldığı görülüyor. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin yere yığılan hastaya müdahale ettiği görülüyor.

İlgili Haber  Corona Virüsü Nedir? Corona Virüsü Belirtileri

Sosyal medyaya düşen bir diğer videoda ise, özel kıyafetlerini giyen sağlık ekiplerinin virüse yakalanan hastayı ambulansla hastaneye kaldırdığı görülüyor.

İlgili Haber  Wuhan Nerede? Corona Virüsü Wuhan Nedir?

VİRÜS ÖLÜME NEDEN OLUYOR
Yeni tip koronavirüsün ilk belirtileri yüksek ateş, boğaz ağrısı, öksürük, nefes darlığı, solunumda zorluk ve ishal şeklinde ortaya çıkarken, ileri safhalarda zatürre ve böbrek yetmezliğine neden oluyor ve ölümle sonuçlanabiliyor. Virüs, SARS’a yüzde 80 benzerliği bulunması dolayısıyla halkta tedirginliğe yol açmıştı.

17 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
Yeni koronavirüs ilk olarak Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde 12 Aralık 2019’da tespit edilmişti. Vuhan Belediyesi Sağlık Komisyonu, 31 Aralık 2019’da kentteki Huanan Deniz Ürünleri Pazarı ile teması bulunan 27 kişide daha “gizemli hastalığın” görüldüğünü açıklamış ve pazarı kapatmıştı.

Vuhan kentinden ülkenin diğer eyalet ve kentlerine gidenler aracılığıyla yayılan virüsün, başta “bulaşıcı olmadığı” açıklaması yapılsa da bundan etkilenen ve hayatını kaybedenlerin sayısının artmasıyla Çin hükümeti virüsün bulaşıcı özelliğinin kesin olduğunu bildirmişti. Çin’de yeni tip koronavirüs (2019-nCoV) bulaşan kişi sayısı 600’ü aşmış, ülkede bugüne kadar virüsten hayatını kaybedenlerin sayısı ise 17’ye ulaşmıştı. Virüs, seyahat eden yolcular aracılığıyla ülke sınırlarını da aşmıştı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Wuhan’da İki Kişi Corona Virüsü Nedeniyle Yere Yığıldı