Yaptığı Terör Güzellemesi Merdan Yanardağ’a Pahalıya Patladı

Yaptığı Terör Güzellemesi Merdan Yanardağ'a Pahalıya Patladı

Gazeteci Merdan Yanardağ, bir televizyon programında terör örgütü liderini övdüğü ve siyasi mahkum olarak nitelendirdiği gerekçesiyle tutuklandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Yanardağ hakkında hazırladığı iddianamede, “Terör örgütü propagandası yapmak” ve “Suçu ve suçluyu övmek” suçlarından 1 yıl 6 aydan 10 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep etti.

İddianameye göre, Yanardağ’ın 20 Haziran 2023’te katıldığı bir televizyon programındaki sözleri, sosyal medyada yayıldıktan sonra soruşturma başlatılmasına neden oldu. Yanardağ’ın programda, kesinleşmiş mahkeme kararıyla terör suçundan ceza almış olan örgüt liderini yücelttiği, eylemlerini överek toplumda infial yarattığı ve rehin tutulduğunu iddia ettiği belirtildi. Yanardağ’ın bu sözlerinin ulusal yayın yapan bir kanalda aleniyet kazandığı ve PKK/KCK silahlı terör örgütünün şiddet yöntemlerini meşru gösterdiği veya teşvik ettiği ifade edildi. İddianamede, Türkiye’nin terör tehdidi altında olduğu ve toplumun terör konusundaki hassasiyeti de dikkate alınarak, Yanardağ’ın sözlerinin kamu düzeni için tehlikeli olduğu kaydedildi.

İddianame, İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Mahkeme iddianameyi kabul ederse, Yanardağ önümüzdeki günlerde yargılanacak.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Yaptığı Terör Güzellemesi Merdan Yanardağ’a Pahalıya Patladı