Yargıda Değişim Haftası!

featured

Yargıda değişim haftası. İstanbul ve Ankara Başsavcıları belli olacak. Yeni Anayasa Mahkemesi üyesi ataması için gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan’da olacak. HSK ayrıca Danıştay’a üç yeni üye seçecek.

Yargı teşkilatının merakla beklediği mazeret kararnamesinin Hakimler ve Savcılar Kurulu tarafından bu hafta yayımlanması bekleniyor. Kararname ile pek çok hakim savcının görev yerinde değişikliğe gidilecek. Ancak bu kararnamenin en dikkat çekici tarafı HSK tarafından Yargıtay’a atanacak isimlerin yerine gelecek kişilerin belirlenmesi olacak.

HSK İstanbul Başsavcısı İrfan Fidan ile Ankara Başsavcısı Yüksel Kocaman’ın da aralarında bulunduğu 11 ismi Yargıtay üyesi seçmişti. HSK’nın bu kararnamesi ile Ankara ve İstanbul’un yeni başsavcıları da belirlenmiş olacak. İstanbul’a yine İstanbul içinden bir ismin getirileceği belirtiliyor. Ankara’ya ise yargı bürokrasisinden bir ismin ya da yine Ankara’da görevli unvanlı yargı mensuplarından birinin getirileceği ifade ediliyor.

Yine HSK’nın bu hafta Danıştay’da boş bulunan üç üyelik için seçim yapması bekleniyor. Bu isimlerin de bölge idare mahkemesi başkanları içerisinden tercih edileceği konuşuluyor.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Yargıda Değişim Haftası!