Yargıtay’dan Uber Kararı

Yargıtay'dan Uber Kararı

Yargıtay 11. Hukuk Dairesi, internet üzerinden özel ulaşım hizmeti sunan Uber’in Türkiye’deki faaliyetlerine son verilmesi ve internet sitelerine erişim yasağı getirilmesi yönünde alınan kararı onayladıBöylece Uber’in Türkiye’de haksız rekabet oluşturduğu gerekçesiyle yasaklanması kesinleşti.

Uber, 2014 yılında İstanbul’da hizmet vermeye başlamış ve Türkiye’de 5 milyon kişi tarafından kullanılmıştıAncak İstanbul’daki taksiciler dernekleri ve esnaf odaları, Uber’in vergi ödemeden ve yasal izin almadan taşımacılık yaptığını iddia ederek, Uber’e karşı ‘haksız rekabet’ davası açmıştıDavacılar ayrıca Uber’in ABD merkezli ana şirketinin de faaliyetlerinin durdurulmasını istemişti.

Davaların birleştirildiği İstanbul 10. Asliye Ticaret Mahkemesi, 2019 yılında Uber’in haksız rekabet oluşturduğuna karar vermiş ve Uber’in internet sitesi ve mobil uygulamalarına erişimin engellenmesine hükmetmişti. Bu kararın ardından Uber’in Türkiye’deki faaliyetleri sona ermişti. Kararın bozulması için temyiz başvurusunda bulunulmuştu.

Yargıtay ise temyiz başvurusunu reddederek, yerel mahkemenin kararını onadı. Böylece Uber’in Türkiye’de yasaklanması kararı kesinleşmiş oldu.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Yargıtay’dan Uber Kararı