Yemen’de Tansiyon Yükseliyor

featured

Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyon ve Hadi’ye bağlı Yemen güçlerinin, Husiler’in denetiminde bulunan liman kenti Hudaydah’a doğru kuzeyden ve güneyden harekete geçtiği öğrenildi.

Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyon ve Hadi’ye bağlı Yemen güçlerinin, Husiler’in denetiminde bulunan liman kenti Hudaydah’a doğru kuzeyden ve güneyden harekete geçtiği bildirildi. Birleşmiş Milletler ve uluslararası yardım kuruluşları, operasyonla ilgili olarak milyonlarca sivilin can güvenliğinin risk altında kalacağına dair uyarı yayınlamıştı.

İran destekli Husi güçlerinin elinde bulunan Hudaydah liman kenti, Kızıldeniz’in kıyısında olması sebebiyle büyük bir önem arz ediyor. Yemen’e yapılan gıda ve insani yardımın yüzde 70’inin bu kentten ülkeye giriş yaptığı biliniyor. Hadi yönetimine bağlı askeri yetkili Mohsen Khasrof yaptığı açıklamada, “Hudaydah’a saldırmamız sadece zaman meselesi durumunda. Hudaydah’nın kurtarılmasına dair politik karar alındı ve askeri hazırlıklar tamamlandı.” dedi.

Diğer yandan Husiler’in sözcüsü Aziz Raşid, kendilerini savunacaklarını söyledi ve “Kabilelerden binlerce savaşçımız liderimiz Abdulmelik Husi’nin çağrısına kulak vererek yanyana savaşmak üzere hazırlanıyor.” şeklinde konuştu. Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyona göre, liman kenti Hudaydah Husiler tarafından silah kaçakçılığı yapmak amacıyla kullanılıyor. Yemen’de devam eden iç savaş nedeniyle, Birleşmiş Milletler raporlarına göre başta çocuklar olmak üzere milyonlarca insan yetersiz beslenme yüzünden ölüm tehlikesiyle karşı karşıya.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Yemen’de Tansiyon Yükseliyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.