Yunan Spiker: “Türkler, Ne Kadar Budala Olduğumuzu Gördüler”

featured

Yunan spiker İoannis Theodoratos, “Türkler bu konuda ne kadar ‘budala’ olduğumuzu gördükleri için Almanlarla ilişkilerini sağlamlaştırdılar” dedi.

Doğu Akdeniz ve Adalar bölgesinde yaşanan gerilim, yerini diyalog ortamına şimdilik bıraktı. Atina’nın attığı geri adım ile sağlanan sakinlik, Yunan medyasına da yansıdı.

Türkiye’nin askeri sanayide attığı sağlam adımlar, caydırıcılık noktasında en önemli etkenlerden biri konumunda. Özellikle son dönemde Yunanistan’ın sebebiyet verdiği Adalar ve Doğu Akdeniz bölgesindeki gerilimde Atina’nın geri adım atmasında bu durum öne çıktı.

Türkiye’yi ve Türk silahlı kuvvetlerini yakından takip eden Yunan gazeteci İoannis Theodoratos, Yunan donanmasının eski ve yıpranmış olduğunu belirterek isyan etti.

Daha önce de Türkiye ve mili teknolojilerle ilgili yaptığı analizlerle tanınan Yunan spiker İoannis Theodoratos katıldığı bir programda Türk Deniz Kuvvetleri hakkında konuştu.

Türkiye’nin günden güne üzerine koyarak güçlendiğini ifade eden Yunan spiker Türk donanmasına dikkat çekerek, “Bakın Türkler kaç tane gemi inşa ediyor yani aceleleri var. 2023 yani Lozan Anlaşması’ndan 100 yıl sonra bizim ne yaptığımız belli değilken onların farkı burada” dedi.

Theodoratos ayrıca Türk donanmasına kıyasla Yunanistan donanmasının yaşlı olduğunu belirtirken, ellerinde bulunan savaş gemilerinin yükseltilmesi ve modernize edilmesi gerektiğini söyledi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Yunan Spiker: “Türkler, Ne Kadar Budala Olduğumuzu Gördüler”