Yusuf Halaçoğlu yeni parti kuruyor!

Yusuf Halaçoğlu yeni parti kuruyor!

Eski Türk Tarih Kurumu başkanı ve Milletvekili Yusuf Halaçoğlu’nun yeni parti kurma hazırlıklarında olduğu iddia edildi. Sabithaber’in edindiği bilgilere göre Halaçoğlu öncülüğünda Atatürkçü-Milliyetçi bir partinin kuruluşu için çalışmalara başlandı.

Fatih Eryılmaz, Musa Uçan, Bartu Soral, Kemal Üçüncü ve Cem Gürdeniz gibi isimlerin kuruclar arasında olacağı gelen bilgiler arasında.

Parti ismi henüz belirlenmedi

Partinin isminin henüz netlik kazanmadığı öğrenilirken, tüzük ve kurucular kurulu oluşturulması için görüşmelerin devam ettiği iddia edildi.

İlk Destek Sözümüz Var Hareketi’nden Geldi

Sözümüz Var Hareketi sosyal medya üzerinden partiyle ilgili şu açıklamayı yaparak kuruluşta rol oynayacaklarını duyurdu:

KAMUOYUNA DUYURU
Son seçimler göstermiştir ki Türkiye’nin yeni bir çıkış yoluna ihtiyacı bulunmaktadır. Şu anki siyasî partilerle bu çözümün mümkün olmadığı gözükmektedir.
Çözümün temelinde güven duyabileceğiniz, geçmişi temiz, özünden kopmamış, sözünün eri olan liyâkatli kadrolara ihtiyaç vardır. Tabii olarak bunun için de sizlerin desteğine ihtiyaç duymaktayız.
Türk milleti, en zor zamanlarda bile çözüm üretmeyi bilmiştir. Toplumu ayrıştıran, birlik ve beraberliğimize sekte vuran mevcut siyaset anlayışını tümüyle reddediyoruz.
Sözümüz Var Hareketi olarak, Prof. Dr. Yusuf HALAÇOĞLU öncülüğünde, Ülkemizde yaşayan bütün insanlarımızı, temel değerlerimize aykırı olmamak kaydıyla “VATANSEVERLİK” çatısı altında, çıktığımız bu kutlu yolda bizimle birlikte olmaya davet ediyoruz. Her şey Ülkemizin bölünmez bütünlüğü ve vatandaşlarımızın mutluluğu içindir.
Türkiye’nin yeni iktidarı için vira bismillah diyoruz.
Kamuoyuna saygıyla arz ederiz.
5 Temmuz 2023-ANKARA
Haberi hazırlayan: İsmail Akgöz

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Yusuf Halaçoğlu yeni parti kuruyor!