ABD’den Terör Örgütü YPG’ye 100 Tır Silah Yardımı

featured
  • ABD’nin Rakka operasyonu için terör örgütü YPG’ye verdiği silahlar Kamışlı’dan TIR’larla sevk edilmeye devam ediyor. 15 ve 20 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen iki ayrı sevkiyatta 100 civarında TIR, terör örgütü PYD/PKK bölgesine ulaştı.

    ABD öncülüğündeki Koalisyon güçlerinin hava ve kısmi kara desteği ile ana omurgasını terör örgütü PKK’nın Suriye kolu YPG’nin oluşturduğu Demokratik Suriye Güçlerinin, ‘Fırat’ın Gazabı’ adı ile başlattıkları Rakka operasyonu sürüyor. ABD’nin operasyon için YPG’ye verdiği silahlar, Kamışlı’dan TIR’lar yüklenip, Rakka operasyonunu yapan güçlere ulaştırılıyor.

    Suriye ve Irak’taki Kürt basınından yapılan açıklamaya göre, Tabka ilçesinin alınmasından sonra DEAŞ’ın ilan ettiği Hilafetin başkenti olarak gördüğü Rakka kenti 3 yönden kuşatıldı. Rakka’nın merkezine bağlı köylerde şiddetli çatışmalar oldu.

    Öte yandan, ABD’nin, Demokratik Suriye Güçlerinin omurgasını oluşturan YPG’ye ağır silah desteğini vermesi ile ilgili kararından sonra Kamışlı kentine gelen silah ve cephanelerin TIR’lar ile Rakka operasyonunu sürdüren güçlere sevkiyatının ise devam ettiği görüldü. Bölgeden çekilen görüntülerde, silah ve cephane dolu konteynerlerin TIR’larla götürülmesi yer aldı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
ABD’den Terör Örgütü YPG’ye 100 Tır Silah Yardımı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.