Balıkesir’de 30 Ağustos Törenlerine Vali ve Belediye Başkanı katılmadı.

featured
Balıkesir’de ilk tören saat 09.00’da Atatürk Anıtı’nda çelenk sunumuyla gerçekleştirildi. Törende protokolü Vali Vekili İsmail Demirhan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Turan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İsmail Çoban temsil etti. Törene Ak Parti İl Başkanı Hasan Demiraslan, Altıeylül Belediye Başkanı AK Partili Zekai Kafaoğlu, CHP İl Başkanı Ender Biçki, MHP İl Başkanı Suat Par, subaylar ile vatandaşlar katıldı.
Çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından resmi tören bitti.
VALİ VE BAŞKANA SERT ELEŞTİRİ
CHP, bazı meslek odaları ile sivil toplum kuruluşları resmi törenin ardından alternatif tören gerçekleştirip, anıta çelenk sundu. CHP İl Bakanı Ender Biçki, anıtın önünde hazırlanan kürsüye çıkıp, konuşurken, Vali Ersin Yazıcı ile Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Ahmet Edip Uğur’un törene katılmamasını eleştirdi. Biçki,  “30 Ağustos’un idrakine varamayan bir vali ve bir büyükşehir belediye başkanı ile karşı karşıyayız.  Bugün Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs’ta başlattığı milli mücadelenin zaferle taçlandığı gündür. Bugün Türkiye Cumhuriyetinin temellerinin atıldığı gündür. Bu önemli günde Balıkesir’in valisi de, büyükşehir belediye başkanı da Atatürk’ün huzuruna gelmeye tenezzül etmiyor. Bunun aynısını 19 Mayıs’ta da yaptılar. Bunu Balıkesir halkı da Türk milleti de görüyor.  2019’da bu büyükşehir belediye başkanını göndermek ve değiştirmek boynumuzun borcudur” dedi.
“BAYRAMLARIMIZ BİLE AYRILMAYA BAŞLADI”
Atatürk’ün emaneti olan Türkiye cumhuriyetinin temel taşları ile oynandığını ileri süren CHP’li Biçki, ” Şehitlerimizin arasında bile ayrımcılık yapılmaya başlandı. Bayramlarımız bile ayrılmaya başlandı. Türkiye’nin kuruluşunda önemli yer tutan 23 Nisan’lar, 19 Mayıs’lar, 30 Ağustos’lar, 29 Ekim’ler Türkiye Cumhuriyeti’nin her ferdini kalbinde sonsuza kadar yaşayacaktır. Emin olun ki bizler, bu ülkede yaşayan Lazıyla, Çerkeziyle, Kürdüyle her mezhepten 80 milyon insanla Türkiye Cumhuriyeti’ne sonsuza kadar sahip çıkacağız” diye konuştu.
Saat 10.00’da Valilik’te gerçekleştirilen törende Vali Vekili İsmail Demirhan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Turan , Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İsmail Çoban kutlamaları kabul etti.
ORDU-MİLLET EL ELE
Saat 10.30’da ise Kuva-yi Milliye Meydanı ile Atatürk Stadı önünde ki kutlamaya geçildi. Vali vekili Demirhan, Tuğgeneral Turan ve Başkan vekili Çoban’ın halkın ve askeri birliklerin bayramını kutlamasıyla başlayan törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajı okundu.
Şehit Turgut Solak Fen Lisesi öğrencileri şiirler okudu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Yarbay Celal Çınar, “Güçlü bir orduya sahip olmanın önemini çok iyi bilen Türk halkı 15 Temmuz menfur darbe girişimi sonrasında ’peygamber ocağı’ olarak adlandırdığı Türk Silahlı Kuvvetleri’nin vatanını, milletini canından aziz bilen gerçek askerleriyle,  kendilerini bir dolara satan hainleri birbirinden ayırt ederek, ordusuna sahip çıkmış ve ordu-millet el ele anlayışı doğrultuunda emsalsiz basiretini bir kez daha sergilemiştir” dedi. Yarbay Çınar başta Atatürk olmak üzere tüm şehitlerle gazileri anarken, Türk milletinin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladı.
Törenin ardından askeri bando eşliğinde geçit töreni yapıldı. Sancak ayakta selamlanırken, askerlerle birlikte gaziler alkışlandı. Askeri araçlar ve zırhlı araçlar bu yıl ki geçit töreninde yer almadı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Balıkesir’de 30 Ağustos Törenlerine Vali ve Belediye Başkanı katılmadı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.