Kuzey Kore’den Avustralya’ya “Nükleer” Tehdit!

featured

Kuzey Kore’nin Avustralya’yı nükleer savaş ile tehdit ettiği ve Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull’a ülkenin “yıkıcı bir saldırı”nın menzilinde olduğunu hatırlattığı bildirildi

Kuzey Kore’nin Avustralya’yı nükleer savaş ile tehdit ettiği ve Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull’a ülkenin “yıkıcı bir saldırı”nın menzilinde olduğunu hatırlattığı bildirildi. Kuzey Kore Devlet Haber Ajansı’ndan (KCNA) yapılan açıklamada, ABD’nin Avustralya’yı kışkırttığı ve Kuzey Kore’ye karşı kullandığı öne sürüldü.

“Çok tehlikeli sonuçları olur”

ABD’nin Kuzey Kore’yi izole etme ve “boğma” çabalarının çok tehlikeli sonuçları olabileceğine vurgu yapılan açıklamada ayrıca, doğrudan Avustralya Dışişleri Bakanı Julie Bishop hedef alınarak, “Bu tür bir yönetimin dışişleri bakanından güzel sözler duymak oldukça zor. Fakat bir ülkenin dışişleri bakanıysanız, kullandığınız dile dikkat etmeli ve meselenin özü hakkında sağduyulu konuşmalısınız.” ifadeleri kullanıldı. Geçen hafta bir televizyon kanalına verdiği demeçte Bishop, Kuzey Kore’nin nükleer programının, Avustralya için “ciddi bir tehdit” olduğu değerlendirmesinde bulunmuştu.

“Çin Kuzey Kore ile baş edemiyorsa, bunu ABD ve müttefikleri yapar”

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Avustralya’yı ziyaret eden ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Kuzey Kore’nin, Asya-Pasifik’te barış ve güvenliğe dair en büyük tehdit konumunda olduğunu ifade etmişti. Pence ayrıca devam eden gerginlikle ilgili olarak, “Çin Kuzey Kore ile baş edemiyorsa, bunu ABD ve müttefikleri yapar.” ifadelerini kullanmıştı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Kuzey Kore’den Avustralya’ya “Nükleer” Tehdit!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.