15 Temmuz’da Ne Oldu? 15 Temmuz Gecesi Fotografları

featured

MİT Müsteşarı’na Ulaşılmaya Çalışıldı Ancak Cevap Alınamadı

Bu arada Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar başta olmak üzere, kuvvet komutanlarıyla MİT Müsteşarı Hakan Fidan’a ulaşılmaya çalışıldı ama cevap alınamadığı da kayıtlarda yer aldı.

Genelkurmay Başkanlığı çevresinde silah seslerinin duyulması ve komuta kademesinin rehin alındığı yönündeki bilgilerin kamuoyuna yansıması üzerine, saat 22.30- 23.00 arasında bakanlar, Çankaya Yerleşkesi’ne gelmeye başladılar.

Saatler 22.45’i göstermesiyle  birlikte Çankaya Köşkü üzerinde uçan dronlara uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Dezenformasyonların yayılması ve provokasyon ihtimaline karşı Twitter, Facebook, Youtube gibi sosyal mecraların kısa süreli uygulama yapılması kararı alındı.

TRT  Binası İle Temasa Geçildi Ancak…

Başbakanlık Müsteşarı Fuat Okay’ın talimatıyla, Başbakan Binali Yıldırım’ın televizyon yayınına bağlanması için temaslar kurulmaya çalışıldı.Saatler 22.56’ı gösterdiğinde TRT ile temas kuruldu ancak TRT’nin yayına bağlanamaması üzerine, saat 22.59’da NTV ile temasa geçildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, bakanlar, siyasi parti liderlerinin darbeye karşı açıklama yapmalarının uygun olacağı görüşüne varıldı.

Ayrıca TBMM’nin açık tutulmasına karar verilerek, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, beraberindeki heyet TBMM’ye geçti. Diğer illerde bulunan valiler aranarak, olası bir hareketlenme karşısında tedbir almaları istenildi.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
15 Temmuz’da Ne Oldu? 15 Temmuz Gecesi Fotografları