Facebook, Whatsapp neden çöktü? 17 Temmuz 2019

featured

Bugün yaşanılan genel sorun arkasından herkesin aklına neden sorusu geliyor. Facebook ve whatsapp’a erişimin kesilmesi yani Whatsapp Çöktü ve facebook çöktü haberlerinden sonra, Sabithaber ekibi olarak konuyu işin uzmanına sorduk. Bilişim uzmanlarına facebook ve whatsapp’taki erişim sorunun neden kaynaklandığını sorduk. İşte sorumuzun yanıtı.

Facebook neden çöktüWhatsapp neden çöktü?
Uzmanlar facebook ve whatsapp’ta yaşanılan erişim sorunun bulut sunucularından kaynaklandığı belirtiyor. Bugün yaşanılan sorunun yalnızca Türkiye’de olduğunun, bunun nedenin bulut sunucularıyla, Türkiye’deki internet sağlayıcıları arasındaki veri akışından kaynaklandığını söylediler.

Bulut (Cloud) sunucuları nedir?

Birbiriyle bağlantı halinde olan ve özel yazılımlarla yönetilen bulut sunucu sistemleri, internet sitenize bağlanan kullanıcıyı en yakın veri merkezi üzerindeki sunucuya yönlendirerek sitenin açılış hızını artırır. Daha yüksek performansla çalışan web siteniz kullanıcıların daha memnun kalmasını sağlar, bu sayede trafiğinizin de hızla arttığını görebilirsiniz. Bir cloud server hizmeti satın aldığınızda tek bir merkezde yatan tek bir sunucuya değil, çeşitli noktalara dağılmış sunucuların veri işleme gücüne eş zamanlı olarak sahip olursunuz.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Facebook, Whatsapp neden çöktü? 17 Temmuz 2019