İzmir’de Heyecanlandıran Olay! Kültür Turizm Bakanlığı Açıklamada Bulundu

featured

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir’de M.Ö. 6. yüzyıla dayanan tarihin araştırıldığı Smyrna Antik Kenti Kazıları’nda Satyros Kabartması’nın bulunduğunu açıklayarak sevince neden oldu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir’in Bayraklı ilçesindeki Smyrna Antik Kenti kazıları sırasında mitolojik bir varlık olan Satyros’un kabartmasının bulunduğunu kamuoyuna bildirdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Kazılar Dairesi Başkanlığı sosyal medya hesabından bugün akşam saatlerinde yaptığı açıklamada Smyrna Antik Kenti Kazıları’na ilişkin son gelişmeleri paylaşarak değerlendirmede bulundu.

İzmir Smyrna Tiyatrosu sahne binası kazılarında mitolojik bir varlık olan ve elinde avcı sopası (Lagobolon) bulunan genç bir Satryros kabartması bulunduğu bildirildi.

Açıklamada tarihe dokunmak için kazı çalışmalarının sürdürüleceği kaydedildi. İzmir’in son 2 bin 700 yıllık tarihinin izlerini taşıyan Smyrna Antik Kenti kazıları Kültür ve Turizm Bakanlığı izniyle İzmir Katip Çelebi Üniversitesi tarafından yürütülmekte.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İzmir’de Heyecanlandıran Olay! Kültür Turizm Bakanlığı Açıklamada Bulundu