Bir Teselli Ver filmi nerede çekildi? Filmi oyuncuları ve konusu – 1971

Bir te

Bir Teselli Ver filmi nerede çekildi? bugün televizyonda yayınlanacak. Vizyon tarihi 1971 tarihinde vizyona giren duygusal, dram türünde olan Bir Teselli Ver nerede çekildi, Bir Teselli Ver filmi oyuncuları kimler, Bir Teselli Ver nerede çekilmiştir, Bir Teselli Ver filmi konusu ne? İşte Bir Teselli Ver hakkında merak edilen ayrıntılar haberimizde…

Bir Teselli Ver filmi oyuncuları

Lütfi Ömer Akad yönetmenliğinde çekilen Bir Teselli Ver filminin oyuncularının bir bölümünü şu isimler oluşturuyor: Orhan Gencebay, Güzin Özipek, Kadir Savun, Osman Alyanak…

Bir Teselli Ver konusu

Bir Teselli Ver konusu Müziğe tutkun bir gencin, çalıştığı fabrikada patronun kızıyla yaşadığı ilişkiyi konu alır. Bu ilişkinin sınıfsal ayrımlar sebebiyle imkansızlaşması üzerine bir dram olan Bir Teselli Ver, Lütfi Ömer Akad’ın yönetmenliğinde ve Orhan Gencebay’ın başrolünde çekildi. Türk müziğinin en önemli isimlerinden biri olan Orhan Gencebay’ın kadroya katılması ile yayınlandığı dönemde herkes tarafından izlendi. Türk sinema klasiklerinden biri olarak gösterilen Bir Teselli Ver, kent yaşamının yoksul kesiminin hayalleri ve yaşadıkları ile şekilleniyor. Film, Orhan Gencebay’ın ilk oynadığı film olma özelliği de taşımaktadır.

Bir Teselli Ver Filmi Kaç Yılında Çekildi

Bir Teselli Ver filmi için sözlükte neler dediler?

Orhan Baba’yı sevmem diyen steril kalmaliyim ekolu insanlarının bile dinleyip utanmasini umdugum sarki. insanı tem otoyoluna koyup ankara’ya kadar götürür allah için.

Bir teselli ver filmi kaç yılında çekildi

Orhan Gencebay’ın ününü geniş kitlelelere tam anlamıyla ulaştıran 1969 yılında yaptığı özgün bestesidir. Sanatçı “Bir teselli ver” in bestesinin büyük bir bölümünü ingiltere’de yapmıştır.

Gencebay ekolünün en önemli bestelerindendir. 1971’de “Bir teselli ver” filmi yapılmıştır. Bu aynı zamanda Orhan Baba’nın ilk filmidir.

Bir teselli ver filmi nerede çekildi

1971 tarihinde vizyona giren Bir Teselli Ver filminin nerede çekildiği çok merak ediliyor. Film hakkında detayları beyazperde ve imbd gibi portallardan öğrenebilirsiniz.

Orhan Gencebay’ın filme adını veren Bir Teselli Ver performansını aşağıdaki bağlantıdan izleyebilirsiniz.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Bir Teselli Ver filmi nerede çekildi? Filmi oyuncuları ve konusu – 1971