Dinle Neyden filmi nerede çekildi? Dinle Neyden filminin oyuncuları ve konusu.

featured

Dinle Neyden filmi nerede çekildi? bugün televizyonda yayınlanacak. tarihinde vizyona giren Array türünde olan Dinle Neyden nerede çekildi, Dinle Neyden filmi oyuncuları kimler, Dinle Neyden nerede çekilmiştir, Dinle Neyden filmi konusu ne? İşte Dinle Neyden hakkında merak edilen ayrıntılar haberimizde…

Dinle Neyden filmi oyuncuları

Jacques Deschamps (II) yönetmenliğinde çekilen Dinle Neyden filminin oyuncularının bir bölümünü şu isimler oluşturuyor: Jean-Gabriel Nordmann, İsmail Hakkı, Jean Benguigui, Burhan Öcal…

Dinle Neyden konusu

Dinle Neyden konusu Sene 1798’i gösterdiğinde, devlet-i Osmaniye ile Frankaponlar arasında çıkması muhtemel savaşı engellemek için eski bir Osmanlı paşası olan Nuri Dede Efendi ve eski yoldaşları Fransız diplomatlar, gayriresmi çalışmalarını Sultan III.Selim’in kızkardeşi Beyhan Sultan’a ait Sahilsaray’da gizlice gerçekleştirir. Diplomatik görüşmeler sırasında rahatsızlanan Dede Efendi’ye Saray doktoru Halil nezaret etmeye başlar ve Halil, Beyhan Sultan’ın yardımcısı Gülnihal Kalfa ile yakınlaşır. Bu hikayeyi defterinde Hz. Mevlana’nın öğretileriyle dillendirense, Mevlevihane defterlerini tutmakla görevli ve Nuri Efendi’nin hizmetlisi, mistik bir dünyaya sahip Derviş’tir. Birçok önemli ödüle sahip yönetmen, görüntü yönetmeni ve senaristle çalışılan filmin çekimlerinde 50 kişinin hazırladığı 500 kostüm ve 35 kişilik uzman bir grupla hazırlanan dekor ve aksesuar kullanılmıştır.

Dinle Neyden filmi nerede çekildi?
Dinle Neyden filmi için sözlükte neler dediler?
Dinle Neyden hakkında ekşisözlük yazarlarından bazıları şunları söyledi:
faruk nafiz çamlıbel’in 1919 tarihinde yayımladığı şiir kitabı.

filmin yönetmeni jacques descamps, antalya film festivali bünyesinde düzenlenen bir “senaryo atölyesi” çalışmasına rehberlik edecekmiş.

Dinle Neyden filmi nerede çekildi

tarihinde vizyona giren Dinle Neyden filminin nerede çekildiği çok merak ediliyor. Film hakkında detayları beyazperde ve imbd gibi portallardan öğrenebilirsiniz.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Dinle Neyden filmi nerede çekildi? Dinle Neyden filminin oyuncuları ve konusu.