İşten Çıkartılan Medya A.Ş Çalışanının Fethullah Gülen’i Öven Tweetleri Çıktı

featured

İşine son verilenler, kendilerine gerekçe gösterilmediğini ve haksız işten çıkarmalar olduğunu belirterek, İBB binasının önünde basın açıklaması yaptı.

İBB’nin Saraçhane’de bulunan yönetim binası önünde toplanan grup adına Mihraban Çetinel basın açıklamasını okudu. Çetinel, “İBB Medya AŞ çalışanları olarak çalıştığımız süre boyunca işimizin hakkını vererek, alın terimizle üretme gayreti içinde olduk. Verilen işleri hakkıyla yaptık. Modyo TV, İBB TV ve diğer yayın mecralarında İstanbullulara haber ve kültür sanat çalışmaları olmak üzere birçok alanda bilgilendirmelerde bulunduk. Biz her zaman emekten ve çalışıp üretmekten yana olduk. Haksız ve sebepsiz bir şekilde, bu şekilde işten çıkarılmış olmamızı şiddetle kınıyoruz. CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve İBB Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu seçim döneminde gittiği tüm programlarda, meydanlarda her zaman şunu söylediler; ısrarla kimseyi işten çıkarmayacaklarını. Çıkarmayacaklarını söyledikleri halde bizleri usulsüzce ve hiçbir gerekçe gösterilmeksizin 20 Ağustos 2019 tarihinde, aralarında özel kalem, müdür, şef, kameraman muhabir, editör, teknik ekip ve idari personel olmak üzere 50 çalışanın işine son vermiştir. İş kanunun 29. maddesine göre 184 kişilik bir şirket için yüzde 10’luk işçi çıkarma bile toplu işçi çıkarma sayılırken yüzde 25’i aşan bu işçi kıyımının hiçbir hukuki dayanağı yoktur” dedi.

İBB’de işten çıkarılan İsmail Er’in sosyal medya arşivinden çok tartışma yaratacak paylaşımlar ortaya çıktı.

İsmail Er’in, FETÖ lideri Fethullah Gülen’i övdüğü ve “hocaefendi” ifadesini kullandığı görüldü.

İsmail Er’in, “Ortama bakıyorsun dersaneler kapanacak, hizmet hareketi bitecek gibi. Bu kadar sığ bir hareket mi ki bu? #HiçDurmadanHizmeteDevam”, “Cemaat ve hükümet arasına fitne sokmaya çalışanlar başarısız olacaklar. Zaman gazetesi yazarları buna dahildir”, “Din düşmanlığınızı aslında biz cemaate karşıyız diyorsunuz? Cemaat mensubu olmayan bir başörtülüye karşı gelmiceksiniz öyle mi” ve “F. Gülen Hocaefendinin Ergenkon’dan tutuklu olanlar için söylediği sözlerin gerçek olmamasını isterdim” şeklinde ifadeler kullandığı fark edildi.

Yine İsmail Er’in, seçim döneminde; CHP’ye ve Ekrem İmamoğlu’na hakaretler ettiği, Millet İttifakı için ise, “Zillet İttifakı” ifadesini kullanması dikkat çekti.

İşte İsmail Er’in tartışma yaratan bazı paylaşımları:

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İşten Çıkartılan Medya A.Ş Çalışanının Fethullah Gülen’i Öven Tweetleri Çıktı