Konuralp Ercilasun’un Türk Tarihinde Asya Hunları kitabı çıktı!

featured

Prof. Dr. Konuralp Ercilasun’un yeni kitabı Türk Tarihinde Asya Hunları: Birinci Hakimiyet Dönemi isimli kitabı, Dergah Yayınları’ndan çıktı. Kitap bugün itibariyle internet satış sayfalarında ve seçkin kitapların raflarındaki yerini aldı. 322 sayfa olan eserin, etiket fiyatı ise 39₺.

Hunlar… Tarihimizde bir silsile hâlinde takip edilebilen devrin ilk halkası… Bozkırı tek bir güç altında birleştiren hanedanların öncüsü… Dünya hâkimiyeti iddiasını seslendiren ve bunu miras bırakan bir gelenek… Türklüğün eskiçağdaki görünüşü…
 
Bu kitapta, Çin kaynaklarından hareketle Hunların Asya’daki birinci hâkimiyet devresi anlatılıyor. MÖ 209 – MS 11 yılları arasındaki olaylar ve karanlık noktalar bütün tartışmalarıyla ortaya konuyor. Ayrıca Hunların atalarıyla ilgili kayıtlarından yola çıkılıp Türklüğün binlerce yıl önceki hâli de tartışılıyor.
 
Kitabı okurken bozkırda koşan atları işitecek, atalarımızın yaşantısını ruhunuzda hissedeceksiniz.

Konuralp Ercilasun Kimdir?

Prof. Dr. Konurap Ercilasun, 1972 yılında İstanbul’da doğdu. İlk ve orta öğretimini Ankara’da tamamladı. 1989’da girdiği Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi (DTCF) Tarih Bölümünden 1993’te mezun oldu. 1999’da Moğolların Göçebe Ekonomisi adlı teziyle Tayvan’daki Ulusal Chengchi Üniversitesinde yüksek lisans derecesini aldı. DTCF’de 2003’te Çing Hanedanı devrinde Kâşgar teziyle doktor oldu. Bugüne kadar DTCF, Manas Üniversitesi ve Maltepe Üniversitesinde çalıştı. Bu arada Güney Kore’deki Kwangwoon Üniversitesinde bir yıl misafir öğretim üyesi olarak bulunup, bu üniversitede ve Hankuk Yabancı Diller Üniversitesinde dersler verdi. Halen Gazi Üniversitesi Tarih Bölümünde çalışmaktadır.

Üniversite öğrencilik yıllarından itibaren Türk Ocakları müdavimi olarak Dünya Türk Gençleri Birliği’nin kurucu gençleri arasında yer aldı. Akademik hayata atılmasından itibaren de Avrasya Stratejik Araştırmalar Birliği ve 21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü gibi araştırma kuruluşlarına gönüllü destek verdi. Ayrıca Millî Düşünce Merkezi ve Türk Ocakları gibi fikrî kuruluşların faaliyetlerine katıldı. Gerek akademik gerekse gönüllü faaliyetleri vesilesiyle geniş bir coğrafyaya yayılmış Türk dünyasının Gagauzeli, Kırım, Kazan, Ufa, Bişkek, Almatı, Taşkent ve Kâşgar gibi önemli merkezlerini görme ve bu birbirinden farklı coğrafyalarda yaşama tecrübesi kazandı.

Eserleri arasında Ayşe Onat ve Sema Orsoy’la birlikte hazırladıkları Çin Kaynaklarında Türkler: Han Hanedanlığı Tarihi Hsiung-nu (Hun) Monografisi adlı metin neşri bulunmaktadır. Ayrıca Tarihin Derinliklerinden 19. Yüzyıla Kâşgar adlı kitabın da yazarıdır. Ulusal ve uluslararası birçok kongreye katılan Konuralp Ercilasun’un çeşitli dergilerde makaleleri yayımlanmıştır. Makalelerinde Hunlardan Temürlülere, Doğu Türkistan’dan Osmanlılara kadar Türk Tarihinin çeşitli konularındaki meselelere eğilmiştir. Bunun yanında özellikle Çin ve Doğu Asya’nın günümüzdeki durumu ile gelecekteki yeri üzerine birçok makalesi de bulunmaktadır.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Konuralp Ercilasun’un Türk Tarihinde Asya Hunları kitabı çıktı!