Ortadirek Saban nerede çekildi? Ortadirek Saban filminin oyuncuları ve konusu.

featured

Ortadirek Saban nerede çekildi? bugün televizyonda yayınlanacak. Vizyon tarihi belirsiz tarihinde vizyona giren Komedi türünde olan Ortadirek Saban nerede çekildi, Ortadirek Saban filmi oyuncuları kimler, Ortadirek Saban nerede çekilmiştir, Ortadirek Saban filmi konusu ne? İşte Ortadirek Saban hakkında merak edilen ayrıntılar haberimizde…

Ortadirek Saban filmi oyuncuları

Kartal Tibet yönetmenliğinde çekilen Ortadirek Saban filminin oyuncularının bir bölümünü şu isimler oluşturuyor: Kemal Sunal, Bahar Öztan, Ergun Köknar, Yavuzer Çetinkaya…

Ortadirek Saban konusu

Ortadirek Saban konusu Sevdiği kadının kalbini kazanmak için güçlü rakibi ile zorlu bir mücadeleye girişen genç bir adamın hikayesini konu ediyor. Şaban, sakin ve sıradan bir hayat süren genç bir adamdır. Kıt kanaat geçinen Şaban, gönlünü aynı mahallede yaşayan Bahar’a kaptırır. Ancak Bahar’ın kalbini kazanabilmek için öncelikle rakibini geride bırakması gerekmektedir. Güçlü rakibi Erkan, birçok spor dalında üstün yetenekleri bulunan başarılı bir sporcudur. İki adamın Bahar uğruna giriştikleri zorlu mücadeleye Arap Şeyhi Adnan Bıçakçı ve adamlarının da katılması işlerin karışmasına neden olur. Şaban, her türlü zorluğun üstesinden gelip, rakibini ardında bırakarak Bahar’ın kalbini çalmayı başarabilecek midir?

Ortadirek Saban filmi nerede çekildi?
Ortadirek Saban filmi için sözlükte neler dediler?
Ortadirek Saban hakkında ekşisözlük yazarlarından bazıları şunları söyledi:
kemal sunal’ın attığı basketlerin örneği dünyada azdır.* ayrıca new york hav havs’ı gönüllerimizin şampiyonu yapmıştır.

kemal sunal’in bomba replikleriyle yaran filmlerinden biri daha.

kemal sunal arap petrol zengini adnan baba (biçakci) dan kizini ister,derdini anlatamayinca güya arapça konusur:

saban : sen de var bir evlaaat. ben de var ona çok muhabbeeet, ask-i müeassakkaaa

adnan biçakci : ee nolcak benim evlaaad?

saban : müsade edersen olacak benim avraaad!

adnan biçakci : neeeeeeaag!

saban : he yaaa, izninle bahar olacak benim kariii !

————————————————————————–
gavur lopez rolündeki tecavüzcü coskun ve çetesi kizi kaçirmistir.

babasi milli sporcu erkan’a dönerek: oglum ne duruyorsun gidip kurtarsana nisanlini !

milli sporcu erkan : ya birak allahaskina baba, canimi sokakta bulmadim ben.

bu lafin üstüne saban adnan biçakci’ya dönerek bombayı patlatır : masallah adnan baba, erkek damadina bak, herifte yürek “sinek poposu” kadar.

çogu kemal sunal filmi gibi absürtlügün dogruga çiktigi bu filmde mantik hatasi aramak da bana gore mantiksiztir. mademki mantik hatalarindan dem vurulmus, o halde bir kaç tane de ben ekleyeyim :
saban parasi olmadigi için eve peynir, zeytin ve bilimum gida urununden alamaz. elinde kalan kahvaltılıkları da, yemeye kiyamadigindan dolaba kaldirir ama bu dolap buzdolabi veya sogutucu özelligi olan herhangi bir dolap degil, vitrinli basit bir ahsap dolaptir. pekala bozulmaz, küflenmez, kokmaz, çürümez mi o gida ürünleri orada, oda sicakliginda beklemekten?
veya daha önceden hiç araba kullanmadigini belirten , dolayisiyla debriyaj+gaz ayarlamasini bilmeyen bir ortadirek saban’in suzuki jipi stop ettirmeden, hoplatmadan kaldirmasini geçtim; ralli pilotu tecrübesiyle kullanmasi, jipe kiç attirip, trafik konilerinin arasindan slalomlar çekmesi mantikli midir? görüldügü gibi absürt komedide mantik hatasi bulmaktan basit is yok. bu tip ögeler – son oynadigi politik mesaj içeren filmleri göz ardi edersek (ki aslinda onlarda bile mevcut) – hangi kemal sunal filminde yok ki ? daha dogrusu absürt komedi denilen tur zaten mantiksizlik uzerine kurulu degil midir ?

dip not : filmde petrol zengini isadami adnan biçakçi rolünü 2000 yilinda vefat eden ünlü türk gurmesi ergun köknar canlandirmistir.kadrolu milli sporcu erkan rolü için de: (bkz: yalçin tülpar)

Ortadirek Saban nerede çekildi

Vizyon tarihi belirsiz tarihinde vizyona giren Ortadirek Saban filminin nerede çekildiği çok merak ediliyor. Film hakkında detayları beyazperde ve imbd gibi portallardan öğrenebilirsiniz.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Ortadirek Saban nerede çekildi? Ortadirek Saban filminin oyuncuları ve konusu.