Palu Ailesi Davasında Tuncer Ustael’e Müebbet Hapis Cezası

Palu Ailesi Davasında Tuncer Ustael'e Müebbet Hapis Cezası

Kocaeli’de 15 yıl önce ortadan kaybolan ve cinayete kurban gittiği iddia edilen Meryem Tahnal’ın kızı Melike Tahnal’ın Sakarya’da öldürülmesine ilişkin davada karar çıktı. Kamuoyunda “Palu ailesi” olarak tanınan sanıklardan Melike Tahnal’ın eniştesi Tuncer Ustael, “olası kastla çocuğu öldürme” suçundan müebbet hapis cezasına mahkum edildi. Diğer sanıklar ise beraat etti.

Sakarya 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Tuncer Ustael SEGBİS aracılığıyla katılırken, müşteki ve sanık avukatları salonda hazır bulundu. Duruşmada, cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasını tekrarladı. Savcı, Tuncer Ustael’in “olası kastla çocuğu öldürme” suçundan müebbet hapisle cezalandırılmasını, diğer sanıklar Ayşe, Hava, İsa ve Fatih Palu ile Emine Ustael’in ise delil yetersizliğinden beraatini istedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı da sanıkların üst hadden cezalandırılmasını talep etti. Tutuksuz sanık avukatları ise beraat talebine yönelik mütalaaya katıldıklarını belirtti. Tuncer Ustael’in avukatı da müvekkilinin beraatini istedi. Sanık Ustael ise suçlamaları reddederek, tahliye ve beraat talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, verdiği kararda, sanık Tuncer Ustael’i “olası kastla çocuğu öldürme” suçundan müebbet hapisle cezalandırdı ve tutukluluğunun devamını kararlaştırdı. Heyet, “çocuğun cinsel istismarı” suçundan ise beraat kararı verdi. Heyet, sanıklar Ayşe, Hava, İsa ve Fatih Palu ile Emine Ustael’in “çocuğu kasten öldürme” suçundan beraati, “usulsüz gömme” suçundan ise dosyanın ayrılması yönünde hüküm kurdu.

thumbnail
Olayın Geçmişi
Palu Ailesi tekrar gündemde 3 kişi tahliye edildi

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Palu Ailesi Davasında Tuncer Ustael’e Müebbet Hapis Cezası