Sakarya gaz sahası nerede?

featured

Sakarya gaz sahası nerede Tuna-1 lokasyonu Karadeniz Ereğli açıklarında yer almaktadır. Tuna-1 bölgesi Karadeniz Ereğli’nin yaklaşık 150 km açığında, Bulgaristan ve Romanya ile kara suları sınırına yakın bir bölgede. Sondaj yapılan Tuna-1, Karadeniz’deki ilk sondaj yapılan lokasyon olarak biliniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Tuna-1 bölgesinde doğalgaz rezervi bulunduğunu duyurdu. Cumhurbaşkanı Tuna-1’in adı Sakarya Gaz Sahası olarak duyurdu.

Sakarya gaz sahası nerede

Türkiye, son dönemde özellikle enerji faaliyetlerine ağırlık veriyor. Bu nedenle başlatılan sondaj çalışmalarının biri de Tuna-1 adı verilen lokasyonda yapılıyor. Tuna-1 Karadeniz Ereğli açıklarında yer alıyor. Bu alanın adı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Sakarya Gaz Sahası olarak adlandırıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sakarya Gaz Sahası ifadesini, “Fatih Sondaj Gemimiz hepimizi gururlandırdı. Sakarya Gaz Sahası olarak isimlendirdiğimiz bu alanda gereken tüm test analiz mühendislik çalışmaları tamamlandı. Sakarya Gaz Sahasına bismillah dedi.” cümlelerinde kullandı.

 

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Sakarya gaz sahası nerede?