Sosyetik Gelin filmi nerede çekildi?

featured

Sosyetik Gelin filmi nerede çekildi? bugün televizyonda yayınlanacak. 1 Ocak 1970 tarihinde vizyona giren Duygusal, Komedi türünde olan Sosyetik Gelin nerede çekildi, Sosyetik Gelin filmi oyuncuları kimler, Sosyetik Gelin filmi konusu ne? İşte Sosyetik Gelin hakkında merak edilen ayrıntılar haberimizde…

Sosyetik Gelin filmi oyuncuları

Ayhan Özdemir yönetmenliğinde çekilen Sosyetik Gelin filminin oyuncularının bir bölümünü şu isimler oluşturuyor: Barış Murat Yağcı, Gizem Karaca, Levent Çimen, Ayşen Sezerel, Sultan Köroğlu Kılıç, Barış Kıralioğlu, Yavuz Topoyan, Öykü Attila…

Sosyetik Gelin filmi

Sosyetik Gelin konusu Zengin ailenin, şımarık tek çocuğu olarak büyütülen Selin’in hayatı istemediği bir evliliğe sürüklenmesi ile altüst olur. Babası Zeki, çocukluğundan beri kendisine rakip olan Kadir tarafından dolandırılır. Kadir, Zeki’nin firmasını almakla kalmaz, aynı zamanda kendi oğluyla, Selin’i evliliğe zorlar.

Hayatın boyunca çalışmamış, paralı üniversiteyi hala bitirememiş,magazin haberlerinin yıldızı, cadde tikisi olan 23 yaşındaki Selin’in kendisini eve kapatmaya niyetli olan Murat ile evlenmeye hiç niyeti yoktur. Düğün günü, bir şekilde Kadir’in korumalarını bayıltmayı başaran Selin, yanına aldığı nakit paralar ve üstünde gelinliği olduğu halde kaçar.

Havalimanında şüphe çekeceği için, otobüs terminalinde ilk hareket eden araca binip, Ege’ye doğru yol alır. Yolda, yan yana koltuk paylaştığı Asiye’e hikayesini anlatır. Asiye de Selin’e zorla Ege’ye akrabalarının yanına gönderildiğinden dert yanar. O’na kendine yerine geçmeyi teklif eder. Bu şekilde Selin, ortalık durulana kadar saklanabilecek, Asiye de Ege’de akrabalarıyla takılma yerine, başka bir otobüse atlayıp, planladığı gibi sevgilisiyle buluşabilecektir. Selin’in plan kafasına yatar. İlk durakladıkları tesiste, ikili kıyafetleri değiştirir. Selin bir anda ne olduğunu anlayamadan müstakbel kaynanası Hayriye ve kayınpederi Vefki, çapkın kaynı Avni, kendisini gördüğü ilk saniyede nefret eden, 17 yaşındaki görümce adayı Filiz ve bu evlilikten hiçbir şekilde memnuniyet duymadığı anlaşılan koca adayı Demir ile karşı karşıya gelir.

Sosyetik Gelin filmindeki karakterler

Barış Murat Yağcı (Demir)
Gizem Karaca (Selin)
Levent Çimen (Korkut)
Ayşen Sezerel (Hayriye)
Sultan Köroğlu Kılıç (Mecbure)
Barış Kıralioğlu (Rasim)
Yavuz Topoyan (Mevlüt)
Öykü Attila (Asiye)
Sosyetik Gelin filmi nerede çekildi?
Sosyetik Gelin filmi için sözlükte neler dediler?
Sosyetik Gelin hakkında ekşisözlük yazarlarından bazıları şunları söyledi:
yeni yaz dizisi sanmıştım ama filmmiş. an itibariyle fox tvde oynamaktadır.

tv’de görünce dizi mi film mi diye merak edip başlığına gireyim dedim ama öyle bir başlık bile yokmuş.
tanım: belli ki dandiklikte çok üst seviye bir prodüksiyon.

Sosyetik Gelin filmi nerede çekildi?

1 Ocak 1970 tarihinde vizyona giren Sosyetik Gelin filminin nerede çekildiği çok merak ediliyor. Film hakkında detayları sinematurk, beyazperde ve imbd gibi portallardan öğrenebilirsiniz.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Sosyetik Gelin filmi nerede çekildi?