Taçsız Kral Metin Oktay, 32. Ölüm Yıl Dönümünde Anılıyor

Taçsız Kral Metin Oktay, 32. Ölüm Yıl Dönümünde Anılıyor

Türk futbolunun efsane ismi Metin Oktay, vefatının 32. yılında anılıyor. Galatasaray ve A Milli Takım’ın unutulmaz golcüsü, “Taçsız Kral” lakabıyla Türk futbol tarihine damga vurdu.

2 Şubat 1936’da İzmir’de doğan Oktay, futbola 15 yaşında Damlacıkspor’da başladı. 1954 yılında Yün Mensucat takımında oynarken dikkat çeken Oktay, genç milli takıma seçildi. İlk milli maçında Belçika’ya karşı 2 gol atan Oktay, daha sonra İzmirspor’a transfer oldu ve İzmir Profesyonel Ligi’nde gol kralı oldu.

Galatasaray’daki başarıları

1955 yılında Gündüz Kılıç tarafından Galatasaray’a getirilen Oktay, sarı-kırmızılı formayla büyük başarılara imza attı. 1961 yılında İtalya’nın Palermo takımına transfer olan Oktay, bir sezon sonra Galatasaray’a geri döndü ve 1969 yılına kadar oynamaya devam etti. Futbol hayatı boyunca 6 kez Türkiye Ligi gol kralı olan ve toplam 217 gol atan Oktay, bu rekoruyla uzun yıllar Türk futbolunun zirvesinde kaldı. A Milli Takım formasını 36 kez giyen ve 22 gol kaydeden Oktay, uluslararası maçlarda da 19 golle rekor kırdı.

Futbol sonrası hayatı ve vefatı

Futbolu bıraktıktan sonra Galatasaray ve Bursaspor’da antrenörlük yapan Oktay, aynı zamanda Milliyet gazetesinde spor yazarlığı yaptı. “Taçsız Kral” olarak anılan Metin Oktay, 13 Eylül 1991’de geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetti.

Anma mesajları

Bugün aramızdan ayrılışının 32. yıl dönümünde Galatasaray Spor Kulübü ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından anma mesajları yayınlandı. Galatasaray’ın resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda, “Taçsız Kral Metin Oktay’ı, vefatının 32. yılında saygıyla ve özlemle anıyoruz…” ifadeleri kullanılırken; TFF ise resmi internet sitesinden yayınladığı mesajda, “A Millî Takımımız ve Galatasaray’ın unutulmaz ismi, Türk futboluna çok değerli katkılarda bulunan ‘Taçsız Kral’ lakaplı Metin Oktay’ı vefatının 32. yıl dönümünde sevgi, saygı ve rahmetle anıyoruz.” dedi.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Taçsız Kral Metin Oktay, 32. Ölüm Yıl Dönümünde Anılıyor