TFF’nin Yayınladığı Hakem Toplantısında “Hissiyatım” Sözü Gündemi Belirledi

TFF'nin Yayınladığı Hakem Toplantısında

Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) hakem eğitim toplantısını yayınlamasının ardından, VAR hakemi Erkan Engin’in “Hissiyatım” yorumu futbol gündeminin merkezine oturdu.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), futbolseverlerin ve uzmanların merakla beklediği 1 Mart 2024 tarihli Merkez Hakem Kurulu (MHK) Eğitim Toplantısı’nı resmi YouTube kanalı üzerinden yayınladı. Bu yayının en çok dikkat çeken kısmı, VAR hakemi Erkan Engin’in tartışmalı bir pozisyonla ilgili olarak kullandığı “Hissiyatım” ifadesi oldu.

Toplantıda, Fenerbahçe-Kasımpaşa maçında yaşanan ve futbol kamuoyunda geniş yankı bulan bir penaltı pozisyonu değerlendirildi. Engin, o anki karar sürecine ilişkin, “Şimdi izlediğimde el yok gibi! O anki hissiyatım öyleydi.” sözleriyle, hakemlerin karar verme süreçlerindeki zorluklara ve anlık hissiyatın etkisine vurgu yaptı. İskoç hakem eğitmeni Hugh Dallas ise, VAR teknolojisinin kullanım ilkelerine değinerek, kararların yüzde yüz emin olunmadıkça çağrılmaması gerektiğini belirtti.

TFF’nin yaptığı resmi açıklamada, bu toplantının MHK’nın düzenli olarak gerçekleştirdiği iç değerlendirme toplantılarından biri olduğu ve haftalık kritik hakem kararlarının incelendiği ifade edildi. Ayrıca, toplantının bazı bölümlerinin sosyal medyada bağlamından koparılarak paylaşılmasının hukuki sorun teşkil ettiği ve bu konuda soruşturma başlatıldığı vurgulandı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
TFF’nin Yayınladığı Hakem Toplantısında “Hissiyatım” Sözü Gündemi Belirledi