• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

Türkler Deli Midir?

featured

“Gören bizi sanır deli / Usludan yeğdir delimiz”

Efendim, haşa huzurdan deli nedir? Akli melekelerini yitirmişlere mi deli denir? Mecazen taşkınlık eden kişiye mi? Evvela bu tanıma bir açıklık getirmek gerekir. Türk Dil Kurumuna göre deli, aklını yitirmiş, akli dengesi bozulmuş kişidir. Pekâlâ TDK ve kıymetli okurlar, kırk çeriyle Çin sarayını basan Kür Şad’a ne demeli?

Türk milleti, tarihin derinliklerinden bu yana destanlara, şiirlere, hikâyelere konu olmuş kahramanlıkların ve dahi delilikle ilişkilendirilen nice icraatın mümessili olmuştur. Farz-ı misal, İstanbul’u Bizans gibi bir imparatorluğundan elinden almak için gemileri karadan yürüten Fatih’in akli melekelerine laf edebilir miyiz? Katiyen… Çok uzaklarda, Türk milletinin kutlu mensubu Osman Batur, Çin’in üzerine Türkistan naralarıyla koşarken delirmiş olması muhtemel midir? Hayır. Osman Batur, alpleriyle cenge giderken, Enver Paşa, yalın kılıçla şehadeti kucaklarken, Şehit Kamil çocuk yaşta Fransız mezalimine kafa tutarken, Başbuğ Alparslan Türkeş, Hz. Peygamber’in metanetiyle “Evlatlarım!” derken, Önkuzu işkencede erlik kazanırken ölüm aklını yitirmiştir.

Bu kutlu fedailik, milletimizin yalnız önde gelen isimlerine, ülkümüzün nişanesi olmuş kimselere has değildir. Türk milletinin beşikten mezara her ferdi başlı başına bir fedaidir. Nitekim dünyanın büyük bir imtihandan geçtiği şu günlerde, ihtiyaç sahiplerinin imdadına koşan polisimiz, bir ekmeği kardeşiyle paylaşmazsa ar eden ülkücü kardeşlerimiz, ailelerine hasret kalmış hekimlerimiz, hemşirelerimiz fedai değilse nedir?  Ötede minibüse verecek parası çıkışmazken vatana can vermeye giden ana kuzuları… Gecesini gündüzüne katarak çorbada tuzum olsun, mahşerde yüzüm olsun diyen sivil toplum kuruluşlarımız… Bu husus ki Türkiye Cumhuriyeti sınırlarının da dışında Hocalı’da yavrusuna siper olan anaların da fedailiğidir. Sürgünden sürgüne “İlle Kırım” diye haykıran Kırımoğlu’nun da…

Türk milleti, söz konusu vatan ve milletin menfaati, bekası olduğunda kadın, erkek, çoluk çocuk demeden kan ve gözyaşını yumruğuyla silerek ölümün ve zalimin üzerine yürümüştür. Asırlardır hiçbir millette görülmeyen vatan feyzi –ki diğer milletlerin ki yalnızca toprağa açgözlü yaklaşmaktır.- daima Türk’ün simasında zuhur etmiştir. Bir avuç toprağı düşmana vermeyen Mete Han’ın asil evlatları, kışlada, köyde, dergâhta ve her türlü mecliste mücadele ruhunu asla kaybetmemiştir, kaybetmeyecektir. Asya’nın steplerinden Viyana kapılarına uzanan tarih yolculuğumuzda attığımız her adıma Türk ismini nakşederken yağıdan da ağıdan da yılmadığımız gibi… Zalim kapıda beklerken caymadığımız gibi… Hülasa, Yakutistan’da ateş yakanlar ile Balkanlar’a bayrak dikenler biziz. Bizler deli değil, fedaiyiz.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Türkler Deli Midir?