• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

Usta Oyuncu Savaş Dinçel’in Eseri “Uçurtmanın Kuyruğu” Şehir Tiyatroları’nda

featured

Usta Oyuncu Savaş Dinçel’in Eseri “Uçurtmanın Kuyruğu” Şehir Tiyatroları’nda İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları, Savaş Dinçel’in yazdığı, oğlu Barış Dinçel’in yönettiği Uçurtmanın Kuyruğu’nu seyirciyle buluşturdu.

29 Mart 2023 Çarşamba günü Müze Gazhane Prof. Dr. Sevda Şener Sahnesi’nde prömiyerini yapan oyun, babasının otoritesi ve disipliniyle yetişmiş, bu disiplin ve otorite kendisi için saplantıya dönüşmüş bir adamın hikâyesini anlatıyor.

Müzik ve efekt tasarımını Emrah Can Yaylı’nın, dekor tasarımını Barış Dinçel’in, kostüm tasarımını Gamze Kuş’un, görsel tasarımını Mustafa Küçücük’ün, ışık tasarımını Osman Aktan’ın yaptığı; fotoğraflarını Ahmet Çelikbaş’ın çektiği oyunda Ali Yoğurtçuoğlu, Gün Koper rol alıyor.

Oyunun ardından söz alan Uçurtmanın Kuyruğu’nun yönetmeni Barış Dinçel:

“Çok mutluyum. Bu yolculuğa benimle çıkan bütün arkadaşlarımı kutluyorum. İyi ki yanımdalar diyorum. Sizleri de burada olduğunuz için çok seviyorum. Seyirci bu işin en büyük ödülü” dedi.

Oyun, 30 Mart-1 Nisan, 5-8 Nisan 2023 tarihleri arasında Müze Gazhane Prof. Dr. Sevda Şener Sahnesi’nde.

Uçurtmanın Kuyruğu oyunun konu ne?

Çocukluğu babası tarafından otoriteyle bezenmiş, sıkı bir disiplinle yetiştirilmiş, bu disiplin ve otorite kendisi için saplantıya dönüşmüş bir adam, hayatına son vermeye karar verir. İntihar mektubunu yazıp bitirdiği an kapı çalar. Karşısında ilk defa gördüğü, tanımadığı bir misafir vardır. Gelen adam hayatına ve tüm çocukluğuna dair her şeye hâkimdir. Zaman geçtikçe sohbet ilgi çekici bir hal alır. Etkileyici bir iç hesaplaşma başlar.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Usta Oyuncu Savaş Dinçel’in Eseri “Uçurtmanın Kuyruğu” Şehir Tiyatroları’nda