Yalova ve Köylerinin Sözlü Tarihi ve Kültürel Varlıkları kayıt altına alınıyor

featured

Yalova ve Köylerinin Sözlü Tarihi ve Kültürel Varlıkları kayıt altına alınıyor. Yalova İl Özel İdaresi ve Halil İnalcık Osmanlı Tarihi Araştırmaları Enstitüsü’nün desteği ile Yalova ve köylerinin sözlü hafızası kayıt altına alınmaya başlandı.

Sözlü tarih ve kültürel varlıklar projesi kapsamında 43 köyün büyükleri, ileri gelenleri ile mülakat yapılarak köylerde bulunan taşınır ve taşınmaz kültür varlıklarının günümüzdeki durumlarını belgeleyerek Yalova ili genelinin yerleşim tarihini de açığa çıkartmayı planlıyor.

Danışmanlığını Yeditepe Üniversitesi Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Taşağıl’ın üstlendiği proje ekibi Moğolistan Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Doktora Öğrencisi Arkeolog Adil Yılmaz, Yeditepe Üniversitesi Tarih Bölümü Doktora Öğrencisi Cihan Yalvar ve İstanbul Üniversitesi Tarih Bölümü Yüksek Lisans Öğrencisi Ayberk Özel’den oluşuyor. Yalova ve Köylerinin Sözlü Tarihi ve Kültürel Varlıkları isimli proje ekibi çalışmalarının devam ettiğini ve topladıkları verileri en kısa zamanda kitap haline getirerek yayınlayacaklarını ifade ettiler.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Yalova ve Köylerinin Sözlü Tarihi ve Kültürel Varlıkları kayıt altına alınıyor