Yüreğir Belediyesi’nden Çocuklara ve Gençlere Resim Sanatı Eğitimi

Yüreğir Belediyesi’nden Çocuklara ve Gençlere Resim Sanatı Eğitimi

Yüreğir Belediyesi, yaz kursları kapsamında çocuklara ve gençlere yönelik resim kursu düzenliyor. Resim sanatını sevdirmek ve geleceğin ressamlarını yetiştirmek amacıyla açılan kursa, sanata meraklı çocuklar ve gençler yoğun ilgi gösteriyor. Kursiyerler, hem çizim tekniklerini öğreniyor hem de hayallerini kâğıda yansıtıyor.

Kültürevlerinde verilen resim kursunda, karakalem, animasyon boyama teknikleri, yağlı boya ve çizim çalışmaları hakkında teorik ve uygulamalı eğitimler veriliyor. Resim tekniklerini ve boya kullanma yöntemlerini öğrenen kursiyerler, hayallerini kâğıda aktarıyor. Kurs sonunda yapılan resimlerden bir sergi açılması planlanıyor.

Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, yaz kursları kapsamında sanatın her alanından spora, hobi etkinliklerinden sosyal becerilere kadar onlarca branşta kurslar açtıklarını belirtti. Başkan Kocaispir, “Araştırmalar göstermiştir ki, hobi düzeyinde bile sanat ve spor eğitimi, bir çocuğun hayat başarısını yükseltmektedir. Bu tür kurslar çocuklarda sosyalleşme ile birlikte uyum içinde yaşamayı etkileyerek, kendini ifade etmeyi ortaya çıkarır, toplumsal disiplini geliştirip kaliteyi artırır. Her çocuğun hayatında spor, müzik ve sanat mutlaka olmalıdır” dedi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Yüreğir Belediyesi’nden Çocuklara ve Gençlere Resim Sanatı Eğitimi