Azerbaycan Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın organizasyonuyla, 4’üncü Bayrak Festivali, bugün  Bakü Spor Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Söz konusu etkinlik, 9 Kasım Azerbaycan Milli Bayrak Günü kutlamaları çerçevesinde düzenleniyor.

Azerbaycan Gençlik Federasyonu, 4’üncü Bayrak Festivali etkinliğine, başta Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı’ndan temsilciler, bakanlar, milletvekilleri, Acil Durum Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Savunma Bakanlığı’ndan görevliler ile medya temsilcileri olmak üzere çok sayıda davetlinin katılacağını açıkladı. Etkinlikte ayrıca, Azerbaycan Devlet Sınır Servisi Askeri Orkestrası’nın konser vereceği, Özel Kuvvetler mensubu askerlerin de bir gösteri sergileyeceği kaydedildi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ülkede 9 Kasım’ın Milli Bayrak Günü olarak kutlanmasını içeren bir kararnameyi 17 Kasım 2009 tarihinde imzalamıştı. 1920 yılına kadar varlığını sürdüren ve Mehmet Emin Resulzade’nin kurucusu olduğu Azerbaycan Demokratik Cumhuriyeti, 9 Kasım 1918 tarihinde ülkenin bayrağı olarak, bugün de kullanılan üç renkli bayrağı kabul etti. Bayrakta bulunan üç renk olan, gök renk Türklüğü, yeşil renk İslamiyeti, kırmızı renk ise uygarlığı temsil ediyor. Ayrıca bayrakta, beyaz renkte sağa bakan bir hilal ile sekiz köşeli bir yıldız bulunmaktadır.