Özel Kuvvetler Komutanı Korg. Zekai Aksakallı İstifa mı Etti ?

featured

Resmi Gazete’de yayınlanan atamalar, TSK’daki krizi gün ışığına çıkardı. Ankara kulislerinde konuşulanlara göre Kara Kuvvetleri Komutanlığı’ndan görev süresi dolmayan ve aralarında Özel Kuvvetler Komutanı Korg. Zekai Aksakallı’nın da bulunduğu 10 general istifa dilekçesini verdi.

Basına yansıyan habere göre, Yüksek Askeri Şura’nın (YAŞ) ardından Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki (TSK) geciken atamalar Resmi Gazete’de yayınlandı. Kararlar, TSK’daki krizi ortaya çıkardı. 15 Temmuz darbe girişimi gecesinin “kahramanlarından” biri olarak gösterilen ve IŞİD’e karşı yürütülen Fırat Kalkanı Operasyonu’nu başından sonuna bizzat yöneten Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı, Gelibolu’da bulunan 2’inci Kolordu Komutanlığı’na atandı. Bu tercihin ardından Zekai Aksakallı’nın emekliliğini istediği öğrenildi. Ankara kulislerinde, Kara Kuvvetleri’nden Aksakallı dahil 10 generalin istifa ettiği konuşuluyor.

İddialar konusunda TSK’dan veya taraflardan henüz bir resmi açıklama yapılmadı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Özel Kuvvetler Komutanı Korg. Zekai Aksakallı İstifa mı Etti ?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.