Ali Tatar Kararı Göremedi – Ergenekon Kumpası

featured

Ergenekon kumpasının bugün tamamen çürütülmesi ve tüm sanıkların beraatiyle birlikte gözler tekrar kumpasın mağdurlarına döndü. Kumpas mağdurlarından bir çoğu adaletin tecillisine görürken, bazı mağdurlar ise şuan hayatta değil. O mağdurlardan birisi: Ali Tatar.

Nasıl olmuştu?

Amirallere Suikast davası nedeniyle tutuklanan Deniz Yarbay Ali Tatar, suçlamayı gururuna yediremeyen Ali Tatar intihar etmişti.

Tahliye olduktan iki gün sonra tekrar tutuklama kararını öğrenen Tatar veda mektubu bırakarak intihar etmişti. ‘Son Mektup’unda ailesine ve sevenlerine “Öncelikle başınızı öne eğdirecek hiçbir şey yapmadım. Başınızı dimdik tutun. Ama ben bu hukuksuzlukla yaşayamam. Belki benim ölümüm benim durumumda olanların aydınlığa çıkmalarına vesile olur… Şunu bilin ki, en küçük suçu ve günahı olmayan ben bu yapılan hukuksuzluğa isyan ve bu karanlığa bir nebze ışık olabilmek için hayatıma son veriyorum” diye yazan Tatar’ın sözleri yaşanan sürecin adeta özetiydi.

Ali Tatar kimdir?

Ali Tatar, 11 Şubat 1967 tarihinde Ankara’da doğdu. Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesinden menzun oldu. Daha sonra burada Yüksek lisansını da tamamlayan Tatar, 1989 yılında açılan sınavı kazanarak eğitim uzmanı olarak teğmen rütbesiyle Deniz Kuvvetleri’ne katıldı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Ali Tatar Kararı Göremedi – Ergenekon Kumpası

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.