Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: 458 bin bina acilen yıkılacak

featured

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: 450 bin bina acilen yıkılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile depremden etkilenen illerden biri olan Osmaniye’yi ziyaret etti.

Burada açıklamalarda bulunan Erdoğan, 458 bin binanın yıkılacağını söyledi. Erdoğan ve Bahçeli, Saim Bey Ortaokulu’nun bahçesine kurulan çadır kente girdiler iki lider burada depremzedeler ile görüşüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Devlet Bahçeli Osmaniye’den sonra Gaziantep’in Nurdağı ve İslahiye ilçelerine geçecekler.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Osmaniye’de AFAD Koordinasyon Merkezi’nde konuşuyor;

Sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Osmaniyeli vatandaşlarıma, Sayın Bahçeli’ye şükranlarımı sunuyorum. Dün Hatay merkezli 6.4 ve 5.8’lik depreme Kahramanmaraş’ta yakalandık. Bilim insanları 6 Şubat’taki depremi dünyada karada meydana gelen en şiddetli deprem olarak kaydediyorlar. Yıkımın şiddetini bizzat yerinde görme fırsatımız oldu. Birileri önemsizleştirmek istese de insanlık tarihinin en büyük afetlerinden biri olduğu gerçektir.

İlk günden itibaren devlet 11 ilde yerini almıştır, arama kurtarmadan destek yardım güvenliğe kadar tüm hizmetler için 271 bin görevlimiz ile vatandaşlarımızın imdadına koştuk.

Depremzedelerimizin yeme içme ihtiyaçlarının giderilmesi amacı ile gereken tedbirleri aldık ama terbiyesiz terbiyesizliğini bırakmaz. Çıkmış bir tanesi “Kızılay nerede” diyor, be ahlaksız, be adi günde yaklaşık iki buçuk milyon insan bu Kızılay yemeğini ulaştırıyor. Bir ülkede kendi kurum ve kuruluşuna bu denli ahlaksızca yaklaşmaz yenilir yutulur bir şey değildir.

Enkaz kaldırma ve hasar tespit çalışmalarımızı yürütürken, geçici barınma merkezlerimizi hızla devreye alıyoruz. Bir taraftan çadırlarımız, bir taraftan konteynerlerimizin yerleştirilmesi sürüyor.

Bunların kulakları var ama duymaz, gözleri var ama görmez. Hali hazırda 865 bin vatandaşımızı çadırda, 23 bin 500 vatandaşımız konteynerlerde.

376 bin vatandaşımız ise MEB ve GSB’ye bağlı yurtlarımızda ikamet ediyor. Osmaniye’de 14 bin 450 personelle arama kurtarma çalışmalarını yürüttük.

Osmaniye’de 9 bin 500 konut yapımı ile işe başlıyoruz.

Bir müjde de köylerde yaşayan vatandaşlarımıza vermek istiyorum. Köylerimizi de tıpkı şehir merkezleri gibi 1 yıl içerisinde ayağa kaldırmayı planlıyoruz. Toplamda 70 bin köy evimizi ahırıyla, bahçesiyle, kendi özgün mimarisine uygun şekilde yaparak hak sahiplerine teslim edeceğiz. Sadece Mart ayında 200 bini konut 70 bini köy evi olmak üzere toplam 270 bin vatandaşımızı ailesi ile birlikte ev sahibi yapmak için bismillah demiş olacağız.

 

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: 458 bin bina acilen yıkılacak