Deli Deli Küpeli nerede çekildi? Deli Deli Küpeli filminin oyuncuları ve konusu.

featured

Deli Deli Küpeli nerede çekildi? bugün televizyonda yayınlanacak. Vizyon tarihi belirsiz tarihinde vizyona giren Komedi türünde olan Deli Deli Küpeli nerede çekildi, Deli Deli Küpeli filmi oyuncuları kimler, Deli Deli Küpeli nerede çekilmiştir, Deli Deli Küpeli filmi konusu ne? İşte Deli Deli Küpeli hakkında merak edilen ayrıntılar haberimizde…

Deli Deli Küpeli filmi oyuncuları

Kartal Tibet yönetmenliğinde çekilen Deli Deli Küpeli filminin oyuncularının bir bölümünü şu isimler oluşturuyor: Kemal Sunal, Melike Zobu, Yaman Okay, Yavuzer Çetinkaya…

Deli Deli Küpeli konusu

Deli Deli Küpeli konusu Deli Deli Küpeli, akıl hastanesinden kaçan iki hastanın hikayesini konu ediyor. İki şizofrenik hasta, kaldıkları akıl hastanesinden firar eder. Yollara düşen ikili, kendilerini bir köyde bulur. Köylülerin iki hastadan birini kaymakam diğerini ise hakim olarak sanması işlerin karışmasına neden olur.

Deli Deli Küpeli filmi nerede çekildi?
Deli Deli Küpeli filmi için sözlükte neler dediler?
Deli Deli Küpeli hakkında ekşisözlük yazarlarından bazıları şunları söyledi:
tam bir 12 eylül filmi. politik bir başkaldırı gibi görülebilmesi doğal olabilir ama gene de satır araları dikkatle okunmalı. örneğin kahvede oturanların 12 eylül darbesini televizyondan görüp alkışlaması ve deli çavuş’un “şu karlar erise de 12 eylül kasabaya da gelse” demesi anlamlıdır. metaforlar açık adeta izleyicinin gözüne sokulmaktadır. cafcaflı partinin başkanı(artık kasabada nasıl parti başkanı oluyorsa): toptan siyaset, yılanoğlu: 12 eylül öncesinin gerilla hareketi, hacı karamuratoğlu ve tefeci mahmut ağa: yozlaşmış esnaf. bunlar, el birliğiyle halkı soymakta zulmetmektedirler. çözüm: delinin biri yönetime el koymalı kafasına göre asıp, kesmelidir. acaba bunlar bize neyi anlatmakta, neyi hatırlatmaktadır?

-şimdi nereye gidiyorsun?
-buzla kaplı başka bir kasabaya!

-yılanoğluuu ben öldükçe çoğalırım!

türk sinemasından geçen bir woody allen filmi sanki. politik bir başkaldırı.eleştirmeye kıyamam, izler saygı duyarım. dün baştan sona izledim, ihya oldum.

(bkz: buzlar çözülmeden)

Deli Deli Küpeli nerede çekildi

Vizyon tarihi belirsiz tarihinde vizyona giren Deli Deli Küpeli filminin nerede çekildiği çok merak ediliyor. Film hakkında detayları beyazperde ve imbd gibi portallardan öğrenebilirsiniz.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Deli Deli Küpeli nerede çekildi? Deli Deli Küpeli filminin oyuncuları ve konusu.