Fiyat İstikrarı Komitesi Kuruldu

featured

Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle, “Ekonomi Koordinasyon Kurulu” ve “Fiyat İstikrarı Komitesi” kuruldu.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan “Fiyat istikrarını sağlama görevi Merkez Bankası’nındır. Fiyat İstikrarı Komitesi’nin ana amacı, enflasyonda risk oluşturan arz şoklarına karşı çözüm önerilerinin geliştirilmesidir. Hiçbir şekilde Merkez Bankası’na müdahale söz konusu değildir”  açıklamasını yaptı.

Bakan Elvan sosyal medya hesabından “Fiyat istikrarını sağlama görevi Merkez Bankası’nındır. Fiyat İstikrarı Komitesi’nin ana amacı, enflasyonda risk oluşturan arz şoklarına karşı çözüm önerilerinin geliştirilmesidir”  paylaşımını yaptı.

Fiyat İstikrarı Komitesinin görev ve yetkileri “Para ve maliye politikaları arasındaki eşgüdümü gözetmek suretiyle fiyat istikrarını sağlamaya yönelik yapısal politika önerileri geliştirmek. Fiyat istikrarını tehdit eden riskleri izleyerek alınması gereken tedbirleri belirlemek ve ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından uygulanmasını sağlamaya yönelik kararlar almak. Kamu tarafından belirlenen ya da yönlendirilen fiyatların, fiyat istikrarı odağında uygulanmasını sağlamaya yönelik kararlar almak.” olarak belirlendi.

Komitenin başkanlığını Hazine ve Maliye Bakanı üstlenecek. Komitede ekonomi alanındaki bakanlar, Strateji ve Bütçe Başkanı ile Merkez Bankası Başkanı yer alacak.

 

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Fiyat İstikrarı Komitesi Kuruldu