Türk Dünyası Kastamonu’da Buluşuyor

featured

Türk Dünyası bu yıl Kastamonu’da buluşuyor. Kastamonu Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Türk Dünyası Günleri dün başladı. Bugün ve yarın da devam edecek olan etkinliklerin açılışında kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.

Kışla Parkı’ndan başlayıp Cumhuriyet Meydanı’na kadar devam eden kortej yürüyüşünde Türk dünyası ülkelerinden gelen yabancı konuklar kendi yörelerine has kıyafetleri ve bayraklarla yürüyüşe katıldı.

Cumhuriyet Meydanı’nda yürüyüşün hemen ardından konuk ülkelerin ve özerk bölgelerin dans gösterileri sunuldu. Birinci günün akşamında ise drone ve mapping gösterisi, Mehmet Sabir Karger konseri, Kafkas Kartalları’nın gösterini ve İlyas Yalçıntaş konseri gerçekleşti.

Türk Dünyası Günleri’nin bugün gerçekleştirilecek programında ise Turan Halklarının Dünü, Bugünü ve Yarını konulu panel düzenlenecek. Yine Cumhuriyet Meydanı’nda saat 15.00’te dans gösterileri ve Turan Halkları konuk sanatçılarının programları gerçekleşecek. CıltızTannagaşeva konserinin ardından Bünyamin Aksungur ve Kırgız konseri düzenlenecek. Günün sonunda ise Mustafa Yıldızdoğan sevenleriyle buluşacak.

Etkinliğin son günü de yine Cumhuriyet Meydanı’nda saat 16.00’da dans gösterileri gerçekleşecek. Akabinde ise Turan Halkları konuk sanatçılarının performansları, Atilla Yılmaz konseri düzenlenecek. Türk Dünyası Günleri’nin kapanış konserini ise ünlü sanatçı Kıraç verecek.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Türk Dünyası Kastamonu’da Buluşuyor