HPV Tedavisi İçin Doğru Adımlar

featured

HPV Tedavisi İçin Doğru Adımlar

Human Papilloma Virüs, dünya üzerinde bilinirliği her geçen gün artan ve kadınlarda ortaya çıkması durumunda rahim ağzı kanserinin birincil sebebi olan ciddi bir virüstür. Amerika Birleşik Devletleri’nde her 4 kişiden 1’inde ortaya çıkmakta olan bu enfeksiyon ile alakalı doğru bilgileri elde etmek isteyen herkes, HPV nedir sorusunun cevabı için Probiyotix internet sitesini inceleyebilirler.

 

HPV ile alakalı yapılmış olan araştırmalar ile de görülebileceği üzere genital ya da ağızda yer lan mukoza zarlarının yanı sıra ayaklardaki ve ellerdeki deride yer alan epitel hücreleri enfekte etmektedir. Virüsü taşımakta olan kişiler bu alanlarını kullanarak diğer bir kişi ile temas etmesi sonucunda bulaşma meydana gelebilmektedir. Özellikle de cinsel anlamda aktif olan yetişkinler arasında bu virüsün görülmesi son derece yaygın bir durumdur. Amerika Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerine göre ülkedeki 79 milyon kişide bu virüs bulunmaktadır. Aynı zamanda konu hakkındaki araştırmalara göre en az 150 çeşit HPV bulunmaktadır. Kimi durumlarda kişinin vücudu HPV ile savaşıp 1 ila 2 yıllık süre içerisinde bu virüsten kurtulabilmektedir. Lakin her taşıyıcı için bu durum geçerli değildir. Kimi HPV türlerinde kanser ve cilt siğilleri gibi farklı sağlık sorunları ortaya çıkabilmektedir. Bundan dolayı kadın ya da erkek fark etmeden herkesin HPV tedavisi konusundan önce bu virüsün ne olduğu ve hangi sebeplerden dolayı bulaştığı ile alakalı net bilgilere sahip olmalıdır. Yüksek riskli olan suşlarda enfeksiyonun önlenmesi adına aşılar bulunsa da kesin olarak HPV ile alakalı bir tedavi bulunmamaktadır. Kimileri kendiliğinden geçerken kimilerinde ise yalnızca semptomlar tedavi edilebilmektedir.

 

HPV Nasıl Ortaya Çıkmaktadır?

Kimi insanlarda HPV vücutta herhangi bir semptom göstermeden yıllar boyunca durabilir. Lakin bağışıklık sisteminin düşük olması ya da bağışıklık sisteminde ortaya çıkan aksaklıklar, HPV’nin ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Genel olarak siğiller, HPV enfeksiyonlarının en yaygın semptomu olarak siğiller görülmektedir. Bu siğiller kimi zaman genital siğil olarak kendini gösterebilmektedir. Küçük sap ya da karnabahar benzeri olan bu lezyonlar kaşınsalar da genel olarak rahatsızlığa ya da ağrıya sebebiyet vermezler. Kadınlarda vulva da vajina içinde ya da servikste görülebilen siğiller erkeklerde ise skrotum ya da peniste ortaya çıkar.

 

HPV Tedavisi Var Mıdır?

Her ne kadar kesin olarak HPV tedavisi konusunda net olarak bir adım atılmamış olsa da HPV’nin neden olduğu sorunlar ile alakalı tedaviler bulunmaktadır. Siğillerin büyük bir kısmı tedaviye gerek kalmadan iyileşebilmektedir. Fakat iyileşme sürecini beklemek istemeyenler, onlara sunulan ürün ve yöntemler ile bu siğillerden kurtulabilirler. Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi, parlaklık tedavisi, ameliyat, dokuyu dondurarak çıkarma ya da kriyoterapi ile tropikal solüsyonlar ya da kremler; tedavi kapsamında tercih edilebilmektedir. Siğil tedavisi konusunda bu sorunu yaşayan herkes için tek bir tedavi bulunmamaktadır. Siğillerin bulunduğu yere, sayıya ya da boyutuna bağlı olarak en uygun tedavi belirlenebilmektedir.

Kadınların rahim ağzı bölgelerinde kanserli ya da kanser öncesi hücreler bulunması durumunda doktor, HPV tedavisi kapsamında üç farklı yoldan en uygun olanını seçerek tedaviye başlayacaktır. Bunlar; konik şeklinde doku parçasının çıkartılmasını içermekte olan cerrahi konizasyon, kriyoterapi ve sıcak tel döngü ile var olan dokunun çıkartılması içeren döngü elektrocerrahi eksizyonudur. Bu hücreler eğer ki penis ya da vücudun diğer bölgelerinde yer alıyorsa, yine aynı yöntemler ile çıkartılması sağlanır.

 

Başta bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi olmak üzere HPV nedir ve tedavileri konusunda en güncel bilgilere ulaşmak isteyenler, https://www.probiyotix.com/hpv-bitkisel-tedavi/ üzerinden konu hakkında aradıkları sonuçlara ulaşabilirler.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
HPV Tedavisi İçin Doğru Adımlar