Kliçko kardeşler Ukrayna için savaşma kararı aldı

featured

Kliçko kardeşler Ukrayna için savaşma kararı aldı. Eski ağır sıklet boks şampiyonu ve Kiev Belediye Başkanı Vitali Kliçko, Rusya’nın ülkeleri Ukrayna’yı işgale başlamasının ardından kendisi gibi şampiyon olan kardeşinin yanında silahlanıp savaşacağını söyledi.

Rusya dün üç cepheden başlattığı Ukrayna işgalinde son olarak başkent Kiev’in kuzeyinde, nükleer santralin bulunduğu Çernobil bölgesine girmüş ve Belarus sınırından başkente uzanan bu en kısa rota boyunca ilerlemişti.

Başkent Kiev’de 2014’ten bu yana belediye başkanlığı görevini yürüten 50 yaşındaki Vitali Kliçko savaşmaya hazır olduğunu söyledi: “Başka bir seçeneğim yok. Bunu yapmak zorundayım. Savaşacağım.”

Kiev’in tehdit altında olduğunu belirten Kliçko, önceliğin polis ve askeri güçlerle birlikte hareket ederek vatandaşlara elektrik, gaz ve su gibi hizmetlerin ulaşması için altyapıyı desteklemek olduğunu ifade etti.

Başkan ayrıca sivillerin asker olarak Kiev’i savunmaya hazır olduğunu ekledi.

Eski ağır sıklet şampiyonu Vladimir Kliçko ay başında ülkesine olan sevgisi nedeniyle savunmaya mecbur olduğunu belirterek, Ukrayna’nın yedek ordusuna katılmıştı.

Daha fazla haber için : www.sabithaber.com

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Kliçko kardeşler Ukrayna için savaşma kararı aldı