Neden Lipoliz Bu Kadar Popüler?

featured

Günümüzde kadın erkek fark etmeksizin pek çok kişinin en büyük problemlerinden biri düzenli spor ve diyet uygulamalarına rağmen vücutlarının belli bölgelerinde bir türlü uzaklaştırmadıkları yağ birikintileri bulunmasıdır. İnatçı yağ birikintileri genellikle çene çevresinde, kalçalarda, koltuk altılarında ve üst uyluklarda bulunur. Lipoliz bahsi geçen yağ birikintilerinden kurtulmak için uygulanabilecek en etkili kozmetik prosedürdür.

Lipoliz genellikle daha invaziv bir teknik olan liposuction yerine kullanılmakta olup son derece konforlu bir prosedürdür. Lipoliz yönteminde hedef yağ birikintilerinin bulunduğu bölgeye soya fasülyesi yağı içeren bir madde enjekte edilir. Enjeksiyon çok ince uçlu iğnelerle gerçekleştirilir. Enjekte edilen madde vücuttan atılmadan önce yağları parçalar. Lipoliz uygulanan bölgedeki inatçı yağ birikintileri kişi özelinde çeşitli etkenlere göre farklılık gösterebilmekle birlikte genellikle seans başına bir ila iki cm azalmaktadır. Sonuçların objektif bir şekilde değerlendirilebilmesi için her lipoliz seansından önce ve sonra uygulama bölgesindeki katlama hacmi ölçülmelidir. Lipoliz uygulamasından sonra elde edilecek sonuçlar kişi özelinde değişiklik gösterebildiği gibi prosedürün kaç seansta tamamlanacağı da ihtiyaçları ve beklentileri göre her hasta özelinde belirlenir.

Son yıllarda son derece popüler bir prosedür haline gelen lipoliz asla bir zayıflama yöntemi olarak düşünülmemeli ve bu amaçla uygulanması talep edilmemelidir. Lipoliz yeterli fiziksel aktiviteye ve dengeli beslenmeye rağmen vücudunun belirli bölgelerindeki inatçı yağ birikintileri giderilemeyen kişilere uygulanır. Ancak lipoliz uygulanacak kişinin ideal kilosunda ya da ideal kilosuna yakın bir kiloda olması şartı aranır. Lipoliz prosedüründe hedef bölgeye enjekte edilen solüsyonun görevi buradaki yağ hücrelerinin patlamasını sağlamaktır. Ortaya çıkan iltihaplanma bölgede yeni kolajen üretimini sağlayarak daha yoğun ve daha sıkı bir cilt karakteriyle cildin geri çekilmesine yol açar. Enjeksiyon sonrası hasta lokalize bir rahatsızlık ve tedavinin hemen ardından hafif bir yanma hissedebilir. Ayrıca uygulama bölgesinde geçici şişlik ve ağrı oluşabilir

Lipoliz tedavisi hamilelere, emzirme dönemindeki kişilere, inflamatuar bağ dokusu bozuklukları, böbrek problemleri, şiddetli karaciğer rahatsızlıkları, lipodistrofi, kan pıhtılaşma bozukluğu ve anti aktif enfeksiyon sorunu olan kişilere yapılamaz. Ayrıca mikroanjipatili şeker hastalarına lipoliz uygulanması da söz konusu değildir.

Uzman Dr. Şafak Göktaş’ın Medikal Estetik Dokunuşlarındaki Farka İnanamayacaksınız

Botox ve lipoliz İstanbul ilinde Uzman Dr. Şafak Göktaş tarafından en etkili sonuçların alınması amacıyla hasta özelinde planlamalar yapılarak uygulanır. Uzman Dr. Şafak Göktaş her hastasının ihtiyaçlarını titizlikle belirler ve beklentilerini değerlendirir. Hasta özelinde yapılan planlamalar en son teknolojilerden faydalanılarak gerçekleştirilir. Siz de görünümünüzde küçük dokunuşlarla büyük farklar yaratmak istiyorsanız Uzman Dr. Şafak Göktaş ile iletişime geçin. İhtiyaçlarınıza ve beklentilerinize en uygun çözümlerle yeni bir görünüme “Merhaba!” deyin.

Yaş almaya ve diğer etkenlere bağlı olarak ciltte çizgiler ve kırışıklıklar çıkması doğal bir durum olsa da görsel açıdan kişinin memnuniyetsizliğine neden olabilir. Bu memnuniyetsizliğin giderilmesi ve daha iyi bir görünüme sahip olunması için en sık kullanılan yöntemlerden biri botoxtur. Clostridium Botulinum bakterisinden elde edilen bir toksin hedef bölgeye enjekte edilerek botox uygulaması gerçekleştirilir. Botox enjeksiyonundan sonra elde edilen sonuçların kalıcılığı 4 ila 6 ay arasında değişebilir. Süreyi belirleyen temel faktörler kişinin yapısal özellikleri, enjeksiyon bölgesinin mevcut durumu, enjekte edilen botox miktarı ve kalitesidir.

Botox pratik ve etkili bir medikal estetik prosedürdür. Genellikle yüzün üst bölgesine botox enjeksiyonu yapılması tercih edilir. Alın bölgesinde, kaşların arasında ve gözlerin çevresinde ortaya çıkan çizgiler ve kırışıklıklar nedeniyle yaşlı, yorgun ve asık suratlı bir görünümle karşı karşıya kalınabilir. Görsel olarak kişinin rahatsız hissetmesine neden olabilen kırışıklıkları hafifletmek ya da gidermek için sıklıkla botox enjeksiyonuna başvurulur.

Botox enjeksiyonunun kullanım alanı yalnızca alın ve göz çevresiyle sınırlı değildir. Burun çevresi, çene, dudak ve boyun bölgesindeki çizgilenmeler ile kırışıklıkların tedavisi için de botox enjeksiyonundan faydalanılabilir. Botox enjeksiyonunun uygulandığı bölgeye göre kaşlar kaldırılır, kaşların arasındaki çizgiler yok edilir. Bu sayede yüzdeki mutsuz, yorgun ve yaşlı ifadenin giderilmesi mümkün olur.

Botox Nasıl Yapılır?

Botox hem erkeklere hem kadınlara uygulanabilen hızlı ve pratik bir yöntemdir. Botox enjeksiyonundan önce kişinin şikayetlerine ve ihtiyaçlarına göre enjeksiyon yapılması gereken noktalar ile kullanılması gereken doz belirlenir. Botox enjeksiyonuna başlanmadan önce hedef bölgeye lokal anestezik etkili krem sürülerek uyuşma etkisi sağlanır. Botox ince uçlu iğnelerle enjekte edilirken ağrı ya da acı hissi oluşmaz.

Botox enjeksiyon bölgesindeki sinir uçlarında bulunan iletken maddeleri bloke eder. Bu sayede sinirler ve sinirler tarafından uyarılan kasların etkisi geçici olarak durdurulur. Botox enjeksiyonunun en önemli özelliklerinden biri etkisinin yalnızca uygulandığı bölge ile sınırlı olmasıdır. Uygulama bölgesindeki kaslar üzerinde yaratılan geçici etki sona erdiğinde isteğe bağlı olarak botox enjeksiyonunun tekrarlanması mümkündür. Koruyucu ve tedavi edici özellikteki botox aşırı terleme sorununun tedavisinde de kullanılabilir.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Neden Lipoliz Bu Kadar Popüler?