Ozan Arif anılıyor

featured

Türk Milliyetçiliğinin efsane sanatçısı Ozan Arif, vefatının birinci yıl dönümünde anılıyor. 13 Şubat 2019’da hayata veda eden Ozan Arif için Türkiye’nin bir çok ilinde de anma programları gerçekleştirilecek.

İlk anma programı Samsun, İlkadım’daki anıt mezarının başında yapılacak. Mimar Ahmet Vefik Alp’in imzasını taşıyan anıt mezarın açılışının da gerçekleştirdiği anma programı saat 14.00’de başlayacak. Saat 15:30’da ise İlkadım ilçesinde bulunan Serra Otel’de anma etkinliği kapmasında panel gerçekleştirilecek.

Anıt mezarı açılacak

Ozan Arif’in vefatının birinci yıl dönümünde, anıt mezarının da açılışı yapılacak. Mimar Ahmet Vefik Alp’in tasarımını yaptığı, ana kitlesi Muğla’nın Leylak Mermerinden oluşan “Anıt Mezar”ın gövdesinde saz şeklinde derinlemesine bir boşluk bulunuyor. Gövdesinde merhumun milliyetçi kimliğini yansıtan 3 hilal konuşlandırılmış. Ozan Arif şiirlerinden birer kıta mezarın yan yüzlerinde yer alıyor. Üst bölümü çevreleyen yatay bant üzerinde tarihteki 16 Türk devletini temsilen kabartma ongunlar bulunuyor.

Anıt mezarı yapan Osman Onuktav, “Tamamen el işçiliği ile 15 tonluk Muğla Leylak mermerini işleyerek, 7 ton ağırlığında olan mezarı 3 ayda yaptık. 13 Şubat 2020 seneyi devriyesine yetiştirdik” dedi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Ozan Arif anılıyor