Word’e Alternatif Ücretsiz Office Yazılımı: OpenOffice !

Word’e Alternatif Ücretsiz Office Yazılımı: OpenOffice !

OpenOffice.org grubu tarafından 1999 yılında geliştirilmeye başlanıp, 2002 yılında piyasaya sunulan OpenOffice ücretsiz bir ofis paketi yazılımıdır. Microfsoft Word,  Office güçlü bir alternatif olarak karşımıza çıkmaktadır.

Java ve C++ programlama dilleriyle kodlanan OpenOffice, Linux, Windows ve Linux işletim sistemlerin uyumlu çalışabilmektedir. Apache’ye devredilen OpenOffice.org’un kodlarından LibreOffice geliştirilerek ücretsiz kullanıma sunulmuştur. Açık kaynak kodlu OpenOffice yıllar içerisinde almış olduğu güncellemeler sayesinde gelişmiş niteliklere sahip oldu. 2010 yılına gelindiğinde 300 milyon indirme almış popüler bir yazılım haline gelmişti. Günümüzde dağıtımının kolay olması sebebiyle tam indirme sayısı bilinmese de büyük bir pazar apayı sahibi haline geldi.

Türkçe’nin de dahil olduğu çok sayıda dil için hizmet sunan Apache OpenOffice, kelime işleme, hesap tablosu, grafik, veritabanı ve sunumlar için çok sayıda gelişmiş özelliklere sahip uygulamaları barındırmaktadır. Writer ile metin belgeleri hazırlarken, Calc ile hesap tabloları, Impress ile sunumlar hazırlayabilirsiniz. Draw, Base ve Math özellikleri ile Office programında yapabildiğiniz tüm işlemleri yapabilirsiniz. Popüler olarak kullanılan dosya formatlarının desteklendiği OpenOffice, varsayılan dosya formatı ODF’dir.

Word’e başarılı bir alternatif olarak karşımıza çıkan Writer yazılımında metin belgelerini kolayca hazırlayabilirsiniz. Dikkat çekici metinler hazırlamak için Word’de olduğu gibi yazılarda renk, boyu ve şekil değişikliği yapabilir, yazının vurgulamasını düzenleyebilirsiniz. Metinlerinize uygulamadaki araç setlerini kullanarak şekil, formül ve resim ekleyebilirsiniz. Yazım yanlışlarını gösteren uygulama ile iş süreçlerinizi daha da kolaylaştırabilirsiniz. Apache OpenOffice’teki Writer’da metin belgelerinize link ve köprüler ekleyebilirsiniz. E-posta ile gönderilen metinlerde işleri hızlandıran yararlı bir özelliğidir.

FreeOffice, Word, Google Docs, Microsoft Office ve LibreOffice gibi alternatif ofis yazılımları içerisinde OpenOffice yazılımı, ücretsiz olması, zengin araç setleri, kullanım ve kurulum kolaylığı özellikleri sayesinde öne çıkmayı hedeflemektedir. Kullanışlı şablonları ve uzantıları da bu hedefi destekleyecek diğer özelliklerindendir.

OpenOffice yazılımındaki avantajlar şunlardır;

  • Çapraz platform desteği
  • Açık kaynak kodlu ve ücretsiz
  • Gelişmiş araç setleri
  • Kullanıcı dostu arayüz
  • Kolay kurulum
  • 6 farklı modül ile tüm office işlemlerin yapılmasını hedefleme
  • Belgelerin e-posta ile gönderilmesi
  • Belgelerin PDF ve HTML’e dönüştürülmesi
  • Writer ile Word entegrasyonu
  • Web için wiki belgeleri düzenleyebilme….

Microsoft Office, Word, ve açık kaynak kodlu LibreOffice, Apache OpenOffice gibi ofis paketi yazılımları hakkında bilgi edinmek, güncel versiyonlarını indirmek için yazılımın yeni adresi https://www.indiriste.com/’u ziyaret edebilirsiniz.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Word’e Alternatif Ücretsiz Office Yazılımı: OpenOffice !