Adana Türkistanlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nden Özbekçe Dil Kursu

featured

Adana’da Türkistanlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği, kültür faaliyetlerine tüm hızıyla devam ediyor. Dernek başkanı Osman Beg’in girişimleri ile Türk lehçelerinden olan Özbekçe kursu açıldı. Konu ile ilgili açıklama yapan dernek başkanı Osman Beg şunları söyledi:

‘’Türkistanlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı olarak “Özbekçe Öğreniyorum Özbekçe Konuşuyorum” mesajı vererek Özbekçe dil kursu açacağımızı duyurmuştuk. Gazi Mustafa Kemal Atatürk “Dilini kaybetmiş bir millet yok olmaya mahkumdur.” demiştir. Kursumuzun amacı neslimizin ve genç neslimizin Türk lehçelerinden biri olan Özbekçeyi öğrenmesi, Özbekçe eserler okuyup anlayabilmesi ve yazabilmesidir. Kursumuz derneğimizde her cumartesi 13.00-15.00 saatleri arasında, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları bölümü mezunu Özbek dili üzerine yüksek lisans yapmış olan Emine Bakar tarafından verilmektedir. Temennimiz kursumuza katılımların artması ve devam etmesidir. Birlik ve beraberliğimizin daim olması dileği ile.’’

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Adana Türkistanlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nden Özbekçe Dil Kursu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.