“Suriye’de yasaklanmış sinir gazı kullanıldı”

featured

Dünya Sağlık Örgütü Suriye’nin İdlib kentinde aralarında birçok çocuğun da bulunduğu onlarca kişinin ölümüne neden olan saldırıda yasaklanmış sinir gazının kullanıldığını ileri sürdü.

Bilindiği gib sinir gazı kimyasallarının tamamının aşırı derecede ölümcül olmasından dolayı tıbbi yardıma ulaşabilecek kadar hayatta kalmayı başaran kurbanların önemli bir kısmı da en ciddi semptomları göstermekten uzak oluyor.

Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (OPCW) tarafından yayınlanan belgeler, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed hükümetinin etkisi haftalarca ve hatta aylarca sürebilen bir kirliliğe neden olan uçucu olmayan bir sıvıdan oluşan sinir gazı kimyasalı VX’i üretebilecek yeteneği ve tedarik zinciri olduğunu ortaya koyuyor.

Suriye ise ‘kimyasal saldırı’ iddialarını reddediyor. Birleşmiş Milletler Güvenlik Suriye’nin kuzeybatısında bulunan muhaliflerin kontrolündeki İdlib’de “kimyasal gaz” kullanıldığı iddiası üzerine Fransa ve İngiltere’nin çağrısıyla bugün TSİ 17:00’de olağanüstü toplanacak.

4 Nisan Salı günü İdlib’de yaşanan saldırılarda kimyasal silah kullanılmış, 20’si çocuk 72 kişinin zehirli gaz nedeniyle hayatını kaybettiği açıklanmıştı.

Rusya ve Esad Hükumeti ise olayı kabullenmek istemiyor

Kremlin’den yapılan açıklamada, kimyasal sızıntının muhaliflerin cephaneliğinden başladığı belirtilirken, Rusya’nın BM’de de bu görüşü savunacağı duyuruldu.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
“Suriye’de yasaklanmış sinir gazı kullanıldı”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.