İyi Parti’den Bilecik Açıklaması

featured

Bilecik Belediye Meclisi’nde yapılan seçimle başkanlığın CHP’den İyi Parti’ye geçmesi üzerine yaşanan polemiklere İyi Parti’den yanıt geldi. Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Bugün Bilecik yarın başka yerlerde olabilir” dedi.

25 meclis üyesinin tamamın katılığı seçimde CHP Melek Mızrak Subaşı’nı, AK Parti ve MHP Hasan Cinit’i aday çıkardı. Mustafa Sadık Kaya’da bağımsız aday olduğu açıkladı seçimlerin ilk turunda Melek Mızrak Subaşı 11, Hasan Cinit 10, Mustafa Sadık Kaya 4 oy oldu.

İkinci turda da sayılar değişmeyince seçimde üçüncü tura geçildi. Bu turda AKP ve MHP Hasan Cinit’i adaylıktan çekildi. Son turda 2 adayın yarıştığı seçimde Mustafa Sadık Kaya 14 oy alırken, Melek Mızrak Subaşı 11 oyda kaldı.

Bugün Bilecik yarın başka yerlerde olabilir

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, yaptığı açıklamada başka yerlerde olabilir cümlesi dikkat çekti. Açıklamada şunları söyledi: “Kapalı bir oylamada, bu kadar hassas davranılan bir süreçte, aslında teknik olarak kimin oy verdiği belli değilken böyle bir öngörü üzerinden partimize yeni bir algı operasyonu yapılmasını yadırgıyoruz. Bu süreç İYİ Parti’mizi daha da güçlendirerek yolumuza devam edeceğiz. Bugün Bilecik, yarın daha da sürpriz yerler olabilir. İnanın bu konudaki kararlılığımızım devam edeceğinin bir kez daha altını çiziyoruz.”

Bizim kararımız açık ve nettir

Zorlu, konuya ilişkin açıklamasında şunları da belirtti: “Doğrusu bizim seçimlere tek başına girme kararımız, açtığımız üçüncü yol ve adım adım bunun vatandaşlarımızda vücut bulması ve partimizin yeniden yükselişinin, bazı kesimlerin dengesini bozduğu anlaşılmaktadır.

Değerli arkadaşlar, bizim kararımız açık ve nettir, inanın biz 31 Mart’ta hem siyasi iktidara hem de muhalefetin alışılagelmiş ezberini bozmakta kararlıyız. Biz İYİ Parti olarak milletimizin desteği ile, milletimiz için bu hedefe ulaşmak çabasındayız.

Bilecik konusunda da çok ciddi bir bilgi kirliliği hatta gerçek dışı ifadeler üzülerek takip ediyoruz. 2019 seçimlerinde ittifakla kazanılmış bir belediye, ardından belediye başkanı görevden uzaklaştırılıyor ve geçtiğimiz günlerde yapılan oylamaya kadar, daha öncesinde de belediye meclisi içerisinde yapılan oylamalarda biz CHP’nin adayını destekledik. Ve iki kez de seçilmesini sağladık. Artık biz yeni bir yolculuğa çıktık. İYİ Parti olarak kendi adaylarımızla her mecrada, il ve ilçede, belediye meclislerinde, il genel meclislerinde kendi adaylarımızı kazandırmak gibi bir sorumluluğun ve heyecanı içindeyiz.

İlk iki turda bildiğiniz gibi çoğunluğun sağlanması gerekiyor, üçüncü turda ise salt çoğunluğun sağlanması gibi bir durum. Biz 3 turda da adayımız çekmedik. İkinci turun sonunda iki aday kalıyor ve bakın CHP’nin teklifi üzerine kapalı oylamada telefon bile kabine sokulmaması gibi bir karar alınıyor.

Bunun sebebi ne? Her şey objektif olsun, hiçbir şaibe bulaşmasın karışmasın diye. Ve orada İYİ Parti’nin belediye meclis üyesi burada en fazla oyu alıyor ve seçimi kazanıyor.

 

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İyi Parti’den Bilecik Açıklaması