Jinekomasti Tedavisi Kalıcı Çözüm Müdür?

featured

İnsan vücudu sahip olduğu biyolojik fonksiyonları ile birlikte genel olarak bir denge içerisinde varlığını sürdürmektedir. Biyolojik fonksiyonların dengesi, bazı durumlarda bozulabilmekte veya aksayabilmektedir. İnsan vücudunun dokularının çalışması üzerinde denetim mekanizması kuran ve bunları düzenleyen bütüne endokrin sistem adı verilmektedir. Endokrin sistemde birçok aksaklık meydana gelmektedir. Bu aksaklıklardan biri de jinekomastidir. Jinekomasti, günümüzde birçok farklı yöntemle tedavi edilebilmektedir. Tedavi şekli veya yönteminin belirlenebilmesi için uzman doktor tarafından gerekli muayenelerin yapılması gerekmektedir. Jinekomasti rahatsızlığı en çok erkeklerde görülmekte olup tedavi şekilleri kişinin yaşına, genel sağlık durumuna ve farklı nedenlere bağlı olarak değişiklik gösterebilmektedir. Peki jinekomasti tedavisi kişiler üzerinde kalıcı bir çözüm sunuyor mu? Jinekomasti rahatsızlığı ve tedavisi hakkında bilinmesi gereken tüm detaylar yazımızın devamında.

Jinekomasti Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Jinekomasti rahatsızlığı, kişi özelinde hayati bir önem arz etmese de zaman içerisinde ağrılara veya çeşitli semptomlara neden olabilmektedir. Bunun yanı sıra görsel ve estetik açıdan kişiyi rahatsız edebilen jinekomasti, tedavi edilmediği takdirde ilerleme kaydedebilmektedir. Jinekomasti rahatsızlığının kendiliğinden geçebilme ihtimali oldukça düşüktür.

Jinekomasti ameliyatı için karar vermeden önce mutlaka tanı konulması gerekmektedir. Jinekomasti tanısı konulabilmesi için hastadan öykü ve aynı zamanda fizik muayene değerlendirilmesi istenmektedir. Eğer tanı sürecinde kararsızlık yaşanırsa ultrason ya da mamografi gibi görüntüleme yöntemlerine başvurulmaktadır. Jinekomasti teşhisi konulan kişiler için tedavi süreci doktor tarafından başlatılmaktadır. Ergenlik döneminde görülen jinekomasti rahatsızlığı nadiren de olsa ilaç tedavisiyle hafifletilebilmektedir. Fakat yetişkinlerde bu durum cerrahi operasyonları gerektirebilmektedir.

Jinekomasti ameliyatı, bu rahatsızlığa yönelik gerçekleştirilebilen en kesin yöntemdir. Bu süreçte nasıl bir müdahale yapılması gerektiği cerrah tarafından yapılan tetkikler sonucunda belirlenmektedir. Hasta ile karşılıklı diyalog halinde gerçekleştirilen ameliyat karar sürecinin netleşmesinden sonra tedavi resmen başlamaktadır. Ameliyatlarda jinekomastinin türüne göre farklı yöntemler uygulanabilmektedir. Örneğin glandüler tip jinekomastilerde mutlaka cerrahi operasyon gerekmektedir. Ancak karışık tip jinekomasti rahatsızlıklarında cerrahi yöntemin yanı sıra liposuction adı verilen yağ alma operasyonu gerçekleştirilmektedir.

Liposuction adı verilen işlemlerde yalnızca meme yağı alınmaktadır. Bu işlemde meme bezi dokusuna herhangi bir müdahalede bulunulmamaktadır. Mastektomi olarak bilinen cerrahi işlemlerde ise meme bezi dokusu tamamen çıkarılmaktadır. Küçük kesilerin kullanılarak yapıldığı bu ameliyat sonucunda jinekomastinin tekrarlama ihtimali bulunmamaktadır.

Jinekomasti Ameliyatı Sonrası İyileşme Süreci

Jinekomasti ameliyatı sonrasındaki sürecin çok iyi yönetilmesi gerekmektedir. Aynı zamanda bu sürecin ameliyat tekniğine göre değişiklik göstereceğinin de bilinmesi gerekmektedir. Tedavi kapsamında vaser veya lazer liposakşın teknikleri kullanılırsa süreç daha konforlu geçebilmektedir. Yağ dokusuna bağlı oluşumlarda vaser ve aynı zamanda liposakşın uygulaması yapılırsa ortalama üç haftalık süreç sonucunda kişi günlük hayatına dönebilmektedir.

Jinekomasti tedavisi eğer cerrahi operasyonlar kapsamında yapılacak ise anestezi kullanılmaktadır. Anestezinin genel veya lokal olup olmadığı hasta ile cerrah arasında varılan fikir birliği ile gerçekleştirilebilmektedir. Bazı ameliyatların genel anestezi altında yapılması gerekliliği bu süreçte unutulmamalıdır. Jinekomasti ameliyatı sonrasında kişi aynı gün içerisinde taburcu edilebilmektedir. Eğer anestezi etkileri uzun sürüyor ise kişi bir süre gözlem altında tutulabilmektedir. Ancak bu durum oldukça nadir bir şekilde görülebilmektedir.

Jinekomasti ameliyatı başarı ile tamamlandıktan sonra ilgili bölgede bir süre ödem veya şişlik görülmesi son derece normal bir durumdur. Bu etkiler bir haftanın sonunda tamamen kaybolmaktadır. Ameliyat sonrasında kişide hafif kas ağrıları hissedilebilmektedir. Ameliyattan sonra ilk 3 gün dinlenilmesi gerekmektedir. Bu dinlenme sürecinde kol ve omuzlar çok hareket ettirilmemeli, kişi olabildiğince konforlu bir 3 gün geçirmelidir. Üçüncü günün sonunda kişi kısa süreli duş alabilir ve günlük işlerine geri dönebilmektedir. Jinekomasti ameliyatından sonra sadece bu süreç için özel olarak tasarlanmış korseler kullanılmalıdır. Medikal bir ürün olan jinekomasti korsesi ameliyattan sonra giyilmeli ve hekim tarafından belirlenen süre boyunca çıkarılmamalıdır. Üç haftalık süreçten sonra yalnızca gündüz giyilmesi tavsiye edilmektedir. Bu süreç ise yaklaşık 6 haftalık bir dönemi kapsamaktadır.

Jinekomasti Tekrarlar Mı?

Jinekomasti, doğru ve uygun tedavinin yapılmasıyla birlikte tekrar etmemektedir. Ancak meme dokusunun eksik alınması gibi durumlarda kalan dokular yeniden büyüme sürecine girebilmektedir. Bu nedenle ameliyatların veya tedavi yöntemlerinin mutlaka eksiksiz yapılması gerekmektedir. Jinekomasti tekrarlaması gibi rahatsızlıkları yaşamamak için tetkiklerin çok iyi yapılması ve ameliyatın ve buna bağlı olarak doğru tercih edilmesi önerilmektedir. Bunun yanı sıra jinekomasti ameliyatı sonrasında hekim tarafından önerilen tasviyelere harfiyen uyum sağlanmalıdır.

Jinekomastiden Kurtulmak İçin Uzman Doktorları Tercih Edin: Op. Dr. Evren İşçi

Estetik cerrahi alanındaki uzmanlığı ile ün kazanan ve yüksek hasta memnuniyetine sahip olan Op. Dr. Evren İşçi, hastaların ideal göğüs formuna sahip olabilmeleri için istek ve ihtiyaçları doğrultusunda meme küçültme, meme büyütme, göğüs dikleştirme veya jinekomasti tedavisini gerçekleştirmektedir. Jinekomasti rahatsızlığından şikayetçi olan hastalar, Op. Dr. Evren İşçi’ye başvurarak en uygun tedavi seçeneklerini değerlendirebilmekte ve İşçi’nin yol göstericiliği ile tedaviye ilk adımını atabilmektedir.

Siz de jinekomastiden kurtulmak istiyorsanız Op. Dr. Evren İşçi’den randevu alarak muayene olabilir, tetkiklerin ardından tedavi planınızı şekillendirebilirsiniz!

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Jinekomasti Tedavisi Kalıcı Çözüm Müdür?