Tecavüze uğradığını şikayet etmek için Karakola gitti Polis’in tecavüzüne uğradı

featured

Tecavüze uğradığını şikayet etmek için Karakola gitti Polis’in tecavüzüne uğradı. Hindistan’da tecavüze uğradığını bildirmek için karakola giden 13 yaşındaki kız çocuğuna polis tecavüz etti.
Uttar Pradeş eyaletinde yaşayan çocuk, geçen ay dört erkeğin toplu tecavüzüne uğradığını söyleyerek şikayet etmek için polise gitti. Polis merkezinde de tecavüze uğrayan çocuk durumu babasına anlattı.

Bu kez babası polis merkezinin yolunu tuttu. Geçen ay dört kişinin kızını kaçırdığını ve komşu eyalet Madhya Pradeş’e götürüp dört gün süreyle tecavüz ettikten sonra köyüne bırakıp kaçtıklarını anlatan baba, kızının teyzesiyle şikayete gittiğinde de polisin tecavüz ettiğini söyledi.

Babanın şikayeti üzerine kaçan polis yakalanıp tutuklandı ve görevden uzaklaştırıldı.

İnsan hakları komiseri ve eyalet yönetimi yerel yetkililerden yaşananlarla ilgili ayrıntılı rapor istedi.

204 milyonu aşkın nüfusuyla ülkenin en kalabalık eyaleti olan Uttar Pradeş’te yaşananlar ülkede infiale yol açtı. Çok sayıda kişi sosyal medyada tepkisini gösterdi.

Siyasetçi Priyanka Gandi Vadra, Twitter’da, ”Eğer polis merkezleri kadınlar için güvenli değilse şikayet için nereye gidecekler? Hükümet acaba polis merkezlerinin kadınlar için daha güvenli olması için kadın çalışanların sayısını artırmayı düşündü mü” yazdı.

Kadınlara yönelik tecavüz ve taciz suçları Aralık 2012’de genç bir kadın başkent Yeni Delhi’de, bir otobüste toplu tecavüze uğradığınıdan beri gündemde. Dünya basınında da geniş yankı uyandıran saldırı sonrasında Hindistan’da yeni yasalar çıkarıldı. Suçlu bulunan dört erkek 2020’de idam edildi.

Ancak cinsel saldırıların önü kesilmedi. 2020’de 28 bin 379 kadın ve kız çocuğu tecavüze uğradı. Bu da her 18 dakikada bir kadın tecavüze uğruyor anlamına geliyor. Aktivistler gerçek sayının çok daha yüksek olduğunu, çoğu kadının yaşadıklarını polise bildirmediğini vurguluyor.

Daha fazla haber için : www.sabithaber.com

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Tecavüze uğradığını şikayet etmek için Karakola gitti Polis’in tecavüzüne uğradı