Türk Reasürans AŞ Kuruldu

featured

Türk sigorta sektörünün büyümesine katkı sağlamak ve sigorta piyasasının reasürans faaliyetlerindeki kapasite ihtiyacını karşılamak amacı ile Türk Reasürans AŞ (Türk Re) kuruldu. Hazine’den yapılan açıklamada, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın tek hissedar olarak şirketin kuruluşunda yer aldığı belirtildi. Türk Reasürans AŞ Genel Müdürü olarak Selva Eren atandı.

Açıklamaya göre, Sigortacılık Kanunu’nda yapılan düzenleme ile hizmet verecek olan Türk Reasürans sigorta sektöründeki stratejik hedeflerini, Türkiye’deki yerli reasürans kapasitesini arttırmak, yurt dışına aktarılan reasürans primlerinin yurt içinde kalmasını sağlamak, kamu menfaatlerinin risk yönetimini yapılandırarak gerekli reasürans düzenlenmelerini gerçekleştirmek olarak belirledi.

Doğal afet riskleri havuzunun yönetimi görevini üstlenecek olan Türk Reasürans’ın maliyet avantajı yaratması ve havuza yerli reasürans kapasitesi sağlaması planlanıyor. Bununla birlikte “Ulusal Doğal Afet Modelleme” çalışmaları ile havuzun ek teminatlarla yapılandırılması ve en verimli şekilde kullanımı amaçlanıyor. Açıklamada yer alan bilgiye göre ayrıca Türk Reasürans’ın tarım sigortaları havuzu için yerli reasürans kapasitesinin arttırılmasına katkı sağlaması planlanıyor.
İstanbul Finans Merkezi’nin gelişimine de katkı sağlayacak olan Türk Reasürans AŞ’nin Genel Müdür Selva Eren, “Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın stratejik hedeflere ulaşması konusunda Türk Re olarak alacağımız sorumluluk ile sürdürülebilir ekonomik büyümeye ve sigorta sektörünün gelişimine katkı sağlayacağız. Türk Reasürans piyasasının ihtiyaçları doğrultusunda kapasite artışı sağlayacak ve esnek reasürans çözümlerimiz ile sigorta sektörü paydaşlarının aradığı taze kan olacağız” de

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Türk Reasürans AŞ Kuruldu